zhytlovi-sertyfikaty-na-vidnovlennia-zhytla-vzhe-otrymaly-45-tysiachi-ukraintsiv

Житлові сертифікати на відновлення житла вже отримали 4,5 тисячі українців

 • 23740 переглядiв

Близько 4,5 тисяч українців отримали житлові сертифікати на суму майже 8 мільярдів гривень для придбання нового житла замість зруйнованого.

4,5 тисячі українців отримали житлові сертифікати для придбання нового житла в заміну знищеного. Про це з посиланням на дані Міністерства відновлення України повідомляє УНН  

Деталі

Близько 4,5 тисяч українців отримали житлові сертифікати для купівлі нового житла замість зруйнованого. Загальна сума державної компенсації склала майже 8 млрд гривень. Третина власників житлових сертифікатів вже здійснила покупку нових осель на суму більше ніж 3 млрд гривень.

Державна програма компенсацій за пошкоджене та знищене житло продовжує працювати і з тими, чиє житло підлягає ремонту. На поточні та капітальні відновлювальні заходи вже витрачено понад чотири мільярди гривень. За допомогою цих коштів вже розпочато відновлення житла для 45 тисяч українських сімей, а загальна кількість заяв на отримання компенсації наближається до вісімдесяти тисяч.

Найбільшу кількість заяв на отримання компенсації подано з областей: Харківської, Київської, Донецької, Миколаївської та Херсонської.

Нагадаємо

За програмою єОселя, українці взяли понад 1800 кредитів на квартири та 21 кредит на приватний будинок. Загальна сума виданих іпотечних кредитів склала 3 мільярди гривень. 

Понад 1300 житлових сертифікатів обміняно на нове житло за програмою "еВідновлення"18.03.24, 01:11 • [views_0]