yevroparlament-zaklykav-krainy-yes-zaprovadyty-sanktsii-proty-prorosiiskykh-zmi

Європарламент закликав країни ЄС запровадити санкції проти проросійських ЗМІ

 • 17396 переглядiв

Європейський парламент ухвалив резолюцію із закликом запровадити санкції проти російських ЗМІ та осіб, відповідальних за поширення дезінформації та пропаганди в ЄС, як частину зусиль з протидії російському втручанню у майбутні вибори в ЄС.

Європарламент підтримав резолюцію щодо протидії спробам російського втручання у вибори ЄС. Документ закликає ЄС запровадити санкції проти ЗМІ, які напряму фінансуються з рф, або поширюють російську дезінформацію. Про це пише УНН з посиланням на рішенні Європарламенту. 

Деталі

Депутати Європарламенту кажуть, що росія залишається основним джерелом іноземного втручання та дезінформації в ЄС. Водночас вони визнають, що до поширення пропаганди причетні й інші країни.

Підкуплені євродепутати та дезінформація: в ЄС викрили потужну мережу впливу медведчука31.03.24, 13:08 • [views_0]

Документ закликає ЄС до спільної та довгострокової протидії дезінформації в Євросоюзі.

Резолюція закликає Раду включити підтримувані кремлем ЗМІ, інші телерадіомовні та ЗМІ організації, а також осіб, відповідальних за пропагандистські та дезінформаційні кампанії в ЄС, до майбутнього 14-го пакету санкцій проти росії 

- резюмували в Європарламенті. 

Постанову підтримали 429 депутатів, 27 проголосувати "Проти", а ще 48 утримались.

Зокрема, в ЄС пропонують повторити санкції, ухвалені чеським урядом проти "Голосу Європи", а також українського проросійського олігарха Віктора Медведчука та його близького соратника Артема Марчевського.

Також в Європарламенті хочуть обов’язкового навчання безпеки для членів Європарламенту та співробітників, відповідного допуску та посиленого контролю персоналу.

Медведчук потрапив під санкції Чехії: що відомо27.03.24, 18:19 • [views_0]

Доповнення

Резолюцію ухвалила після того, як протягом декількох місяців у ЄС викрили декілька російських спроб втрутитись в політику Євросоюзу задля поширення російської пропаганди. 

Зазначається, що парламент деяким депутатам Європарламенту платили за поширення російської пропаганди та що кілька брали участь у діяльності проросійського ЗМІ "Голос Європи".

Нагадаємо

Німеччина затримала двох російських агентів німецько-російського походження, які планували диверсійні операції проти військової інфраструктури, щоб підірвати підтримку України.

У Німеччині асистента євродепутата від AfD запідозрили у шпигунстві на Китай23.04.24, 14:53 • [views_0]