u-povitrianykh-sylakh-zaklykaly-dochekatysia-vysnovkiv-ekspertiv-shchodo-typu-raket-yakymy-voroh-atakuvav-kyiv-u-ponedilok

У Повітряних силах закликали дочекатися висновків експертів щодо типу ракет, якими ворог атакував Київ у понеділок

 • 85823 переглядiв

За словами речника Повітряних сил, остаточну версію нададуть фахівці-експерти з науково-дослідницького інституту, які вивчать уламки ракети і зможуть вже сказати остаточно, чим рф у понеділок, 25 березня, атакувала Київ.

Необхідно дочекатися висновків експертів і тоді можна буде точно говорити, якими ракетами ворог атакував Київ в понеділок, 25 березня. І чи були це ракети типу "Циркон".  Таку думку в ефірі національного телемарафону озвучив речник ПС ЗСУ Ілля Євлаш, передає УНН.

Остаточну версію нададуть фахівці-експерти з науково-дослідницького інституту (Київський науково-дослідний інститут судових експертиз - ред.), які вивчать ці уламки і зможуть вже сказати остаточно. Однак, можемо сказати точно, що ці ракети були збиті і не завдали тих уражень, які могли б у разі влучення у ціль, куди вони були направлені 

- зазначив Євлаш.

Нагадаємо

Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експерти після проведених досліджень першими офіційно повідомили, що 7 лютого під час удару по Україні рф застосувала ракети "Циркон".

"За попередньою інформацією, дійсно маємо наявний факт використання ракети 3М22 "Циркон". Про це свідчить маркування на частинах та уламках, ідентифікація вузлів і деталей, особливості відповідного типу зброї. На кількох уламках шляхом лазерного гравіювання та методом тиснення виконано надпис 3Л22, що свідчить про конкретний вузол з конкретного виробу. Крім того, болти на рульових механізмах мають маркування у вигляді цифр 26, що є особливістю "Циркону". Інші маркування на уламках ракети вказують на дату виробництва її складових компонентів − кін. 2023-2024 роки. Це означає, що ракета була зібрана нещодавно", - повідомив директор КНДІСЕ Олександр Рувін.

Додав, що ракета не відповідає заявленим росією характеристикам і не містить жодних новітніх технологій.

"Ракета летіла зі швидкістю не більше ніж 2,5 тисячі кілометрів. Уражаючі фактори поки що теж не відповідають заявленим. Збірка російська: у деяких місцях ще лазером написані номери, а десь видряпані цвяхами. Деякі плати ручної збірки. Є новітні речі безпосередньо у деяких вузлах. Решта все: стандартні двигуни, якість металу, складові частини нічим особливим не вирізняються, нічого революційного немає. Ми, правда, зараз вивчаємо, яка вибухова речовина використовувалася", - розповів Рувін.