kaliforniiske-misto-sakramento-u-ssha-oholosylo-sebe-prytulkom-dlia-transhendernykh-liudei

Каліфорнійське місто Сакраменто у США оголосило себе притулком для трансгендерних людей

 • 24042 переглядiв

Місто Сакраменто прийняло резолюцію, що гарантуює, що міські ресурси не будуть використовуватися для виконання законів, що обмежують доступ до гендерно-підтверджуючої допомоги.

Міська рада Сакраменто у вівторок одноголосно проголосувала за резолюцію, яка оголошує столицю Каліфорнії притулком для трансгендерних людей. Про це УНН пише з посиланням на The Hill.

Деталі

Резолюція, яка вже набула чинності, гарантує, що ресурси міста не будуть використовуватися для виконання законів, прийнятих в інших штатах, які обмежують доступ до гендерно-підтверджуючої медичної допомоги для трансгендерних неповнолітніх чи дорослих.

Трансгендерним спортсменкам заборонили брати участь у жіночих змаганнях з легкої атлетики23.03.23, 18:50 • [views_777015]

Члени міської ради заявили, що резолюція необхідна для того, щоб гарантувати, що трансгендерні люди залишаться захищеними у випадку, якщо існуючі гарантії штату будуть скасовані.

Каліфорнія була лідером у захисті прав трансгендерних людей на доступ до медичної допомоги, але багато штатів по всій країні рухаються в протилежному напрямку. При підготовці майбутнього законодавства, яке може криміналізувати тих, хто надає або шукає гендерно-підтверджуючу допомогу, і враховуючи заявлені Радою цінності рівності та інклюзії, важливо, щоб місто Сакраменто було активним у підтвердженні нашої прихильності до прав трансгендерів і рівного захисту трансгендерних людей, оголосивши себе містом-притулком і місцем безпеки для трансгендерних людей

- йдеться в резолюції.

Подібні резолюції про притулки, які не є юридично обов'язковими, приймаються все більшою кількістю міст, часто всупереч пропозиціям законодавців-республіканців, які загрожують доступу до гендерно-підтверджуючих медичних послуг.

Контекст

Включаючи Каліфорнію, 14 штатів і Вашингтон прийняли "захисні" закони, що захищають доступ до гендерно-підтверджуючих медичних послуг для трансгендерних молодих людей.

Двадцять чотири штати США з 2021 року, навпаки, прийняли закони, що обмежують доступ трансгендерної молоді до лікування - в тому числі до блокаторів статевого дозрівання, гормонів і хірургічних операцій. Закони, прийняті в таких штатах, як Флорида і Міссурі, також обмежують доступ до медичної допомоги для деяких дорослих трансгендерів.

Арканзас ухвалив закон, який забороняє трансгендерам користуватися шкільними туалетами22.03.23, 17:02 • [views_426330]