google-zvilniaie-28-spivrobitnykiv-yaki-desiat-hodyn-protestuvaly-proty-spivpratsi-kompanii-z-izrailem

Google звільняє 28 співробітників, які десять годин протестували проти співпраці компанії з Ізраїлем

 • 23012 переглядiв

Google звільнив 28 співробітників, які протягом 10 годин протестували проти хмарного контракту компанії з Ізраїлем і Amazon на суму 1,2 мільярда доларів, який, як стверджують активісти, може підтримати палестинський апартеїд.

Google звільнила 28 співробітників через їхню критику ізраїльського бізнесу компанії, - йдеться про 10-годинну акцію протесту у Каліфорнії та Нью-Йорку проти контракту на суму 1,2 мільярда доларів між Google, Amazon та урядом Ізраїлю. Про це передає УНН із посиланням на The New York Post та The Verge.

Деталі

Компанія Google звільнила 28 співробітників, які протестували проти Project Nimbus, хмарного контракту на суму 1,2 мільярда доларів між Ізраїлем, Google і Amazon. Співробітники двох компаній стверджують, що ця угода надає Ізраїлю доступ до технологій, які можуть сприяти вбивствам або пораненням палестинців.

У вівторок дев'ятьох співробітників затримали за проникнення в два офіси компанії Google. У Саннівейлі співробітники відмовилися покинути офіс Томаса Куріана, керівника Google Cloud.

Відповідно до внутрішньої записки, отриманої The Verge, звільнених співробітників звинуватили в деструктивній поведінці під час протестів, зокрема в захопленні офісних приміщень, псуванні власності компанії та фізичному втручанні в роботу своїх колег.

Довідково

За контрактом Google і Amazon нададуть ізраїльському уряду штучний інтелект і хмарні сервіси, які можна використовувати у військових і цивільних цілях. Активісти, які називають себе No Tech For Apartheid, вважають, що їхня робота в Google буде підтримувати та просувати апартеїд палестинського народу.

Співробітники Google не вперше протестують проти співпраці. У 2022 році була створена петиція проти угоди, яку підписали сотні співробітників Google.

Нагадаємо

Google погодилася видалити або анонімізувати мільярди записів даних, зібраних під час сеансів приватного перегляду веб-сторінок, щоб врегулювати позов на суму 5 мільярдів доларів, який звинувачує Google в неналежному відстеженні користувачів в режимі інкогніто.

Винищувачі ВПС Ізраїлю завдали ударів по інфраструктурі та системам протиповітряної оборони "Хезболли" в Баальбеку на сході Лівану, а також по військових будівлях та інфраструктурі "Хезболли" на півдні Лівану.

Щонайменше 18 людей, в тому числі 14 ізраїльських солдатів, були поранені в результаті нападу Хезболли з Лівану на північ Ізраїлю.

Компанії Amazon, Microsoft та Google закриють доступ до своїх хмарних сервісів для користувачів рф з 20 березня 2024 року.