100-tys-dol-za-makhinatsii-u-medsferi-v-pryfrontovii-zoni-na-khabari-vykryly-dvokh-deputativ-sumskoi-oblrady

100 тис. дол. за махінації у медсфері в прифронтовій зоні: на хабарі викрили двох депутатів Сумської облради

 • 26698 переглядiв

Двох депутатів Сумської обласної ради, один з яких є директором лікарні, спіймали на гарячому, коли вони пропонували хабар у розмірі $100 000 голові Сумської міської військової адміністрації за об'єднання медичних закладів та забезпечення фінансових "відкатів". Як стало відомо УНН з власних джерел мова про Володимира Поцелуєва, який є директором Клінічної лікарні св.Пантелеймона Сумської міської ради та Расула Магомед-Шариповича Галаєва.

На Сумщині викрито двох місцевих депутатів, які за 100 тис. доларів намагались підкупити начальника Сумської міської військової адміністрації. Про це УНН повідомляє з посиланням на САП.

Деталі

 Як стало відомо УНН з власних джерел мова про Володимира Поцелуєва, який є директором Клінічної лікарні св.Пантелеймона Сумської міської ради та Расула Магомед-Шариповича Галаєва. 

26 березня 2024 року за процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ за оперативного супроводу СБУ викрили двох депутатів Сумської обласної ради, один з яких одночасно обіймає посаду головного лікаря місцевого медичного закладу, на пропозиції та наданні 100 тис. доларів США неправомірної вигоди.

- йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що указані грошові кошти депутати пропонували начальнику Сумської міської військової адміністрації за об’єднання двох медичних установ, що забезпечило б збільшення фінансування, а також за залишення на посаді головного лікаря цієї об’єднаної лікарні однієї з осіб, яка і надавала неправомірну вигоду.

Також депутати обіцяли надавати посадовцям військової адміністрації 10-20% від виділеного обсягу бюджетного фінансування новоствореного медзакладу. Осіб було затримано на "гарячому" одразу після надання ними першої частини обумовлених коштів - 50 тис. дол. США.

 - зазначається в повідомленні.

Попередня правова кваліфікація дій затриманих – ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

НАБУ відкрила матеріали справи щодо колишнього мера Сум та чиновника інфраструктури, яких звинувачують в корупції на $2,13 млн грн26.03.24, 18:40 • [views_0]

Доповнення

Народному депутату з групи "За майбутнє" Сергію Лабазюку повідомили про підозру у наданні хабаря віцепрем'єр-міністру з відновлення України – Міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.