yes-pidkreslyv-rishuchist-prodovzhyty-pidtrymku-enerhetychnoho-sektoru-ukrainy

ЄС підкреслив рішучість продовжити підтримку енергетичного сектору України

 • 23520 переглядiв

ЄС підкреслив свою відданість продовженню підтримки енергетичного сектору України шляхом надання необхідних енергетичних товарів та обладнання, сприяння енергоефективності та прискорення розгортання відновлюваних джерел енергії.

Європейський Союз підкреслив свою рішучість продовжувати підтримувати енергетичний сектор України, в тому числі шляхом доставки необхідних енергетичних товарів, обладнання, а також сприяння підвищення енергоефективності та прискорення впровадження відновлюваних джерел енергії. Про це йдеться в спільному пресрелізі за підсумками 9-го засідання Ради асоціації між Україною та ЄС, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

Деталі

Повідомляється, що Рада асоціації відзначила виконання Україною всіх технічних вимог для завершення процесу синхронізації української та європейської енергосистем та набуття повноправного членства в ENTSO-E.

ЄС підкреслив свою рішучість продовжувати підтримувати енергетичний сектор України, в тому числі шляхом доставки необхідних енергетичних товарів, обладнання та екстреної допомоги, а також сприяння транскордонній торгівлі електроенергією, підвищення енергоефективності та прискорення впровадження відновлюваних джерел енергії. ЄС продовжить свою гуманітарну допомогу та допомогу у сфері цивільного захисту в Україні.

- йдеться в пресрелізі.

Окрім того, Рада асоціації привітала інтерес України до участі в політиці ЄС, а також підписання Угоди про співпрацю у сфері охорони здоров’я між Європейською Комісією та Міністерством охорони здоров’я України.

Німецький тариф на газ ставить під загрозу енергетичну солідарність ЄС – єврокомісар з енергетики04.03.24, 22:17 • [views_0]