shmyhal-rozpoviv-koly-na-dumku-ukrainy-maiut-vidbutysia-perehovory-pro-vstup-do-yes

Шмигаль розповів, коли на думку України мають відбутися переговори про вступ до ЄС

 • 21781 переглядiв

Україна прагне розпочати переговори про вступ до ЄС до кінця червня, спочатку домовившись про відкриття трьох розділів, пов'язаних із сільським господарством, як заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Україна говорить з лідерами держав-членів ЄС про те, що переговори про вступ до Європейського Союзу мають відбутися до кінця червня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

"Фактично рішення про переговори прийнято Європейською Радою. Сьогодні ми ведемо перемовини про конкретний фізичний початок самого процесу перемовин", - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що домовлено про те, що окрім фундаментальних розділів в першу чергу буде відкрито три розділи, які стосуються агронапрямку.

"Звичайно ми говоримо, що це має відбутися в першому півріччі, до кінця червня. Ми говоримо про це з лідерами держав-членів ЄС. Ми про це говорили з усіма лідерами європейських інституцій для нас – це важливо", - розповів Шмигаль.

У ЄС підготували переговорну рамку для вступу України: про що йдеться і що далі12.03.24, 18:04 • [views_0]

Доповнення

У Європейському Союзі нагадали, що прогрес України на шляху до ЄС залежатиме від її власних заслуг, враховуючи здатність ЄС приймати нових членів.