rosiia-prodovzhuie-militaryzatsiiu-ukrainskykh-ditei-v-tymchasovo-okupovanomu-krymu-ombudsman

росія продовжує мілітаризацію українських дітей в тимчасово окупованому Криму - Омбудсман

 • 22934 переглядiв

росія продовжує мілітаризувати українських дітей в тимчасово окупованому Криму, створюючи військово-спортивне містечко для навчання школярів військовим професіям. При цьому мілітаризація освіти та насаджування своєї ідеології в окупованих територіях є воєнним злочином відповідно до міжнародного гуманітарного права.

У тимчасово окупованому Криму рф продовжує спроби втягнути все більше українських дітей в свою систему військової підготовки. Про це повідомив омбудсман Дмитро Лубінець, пише УНН.

Деталі

Лубінець зазначає, що в Сімферополі до кінця березня може з’явитись військово-спортивне містечко. Воно займе площу у 0,5 га. При цьому окупаційна влада відкрито називає його полігоном.

Там школярів планують навчати військовим професіям, керуванню БПЛА, впроваджується водолазна та морська підготовка. До кінця квітня там планують зробити смуги перешкод, різні тренажери – тир, скеледром, сектори вивчення зброї, протихімічний захист тощо.

Політику мілітаризації українських дітей на Кримському півострові росія проводить від початку його окупації. Після повномасштабного вторгнення процес перевиховання молоді лише посилився. Воєнізований формат виховання має згубний вплив на свідомість дітей. Їх "виховують" як солдатів, просувають отруйний наратив, що їхня рідна Україна – це ворог, з яким треба боротися зі зброєю в руках

- пише Лубінець.

Він наголосив, що мілітаризація росією освіти та насаджування своєї ідеології дітям на тимчасово окупованих територіях України є воєнним злочином, згідно з міжнародним гуманітарним правом.

росіяни розробили методичку для вчителів про те, як треба брехати дітям про Крим - Центр Нацспротиву10.10.23, 22:51 • [views_433575]