polski-fermery-pochaly-blokuvaty-kordon-z-nimechchynoiu-zmi

Польські фермери почали блокувати кордон з Німеччиною - ЗМІ

 • 23165 переглядiв

Польські фермери блокують кордон з Німеччиною на двох пунктах пропуску, пропускаючи лише автомобілі екстрених служб.

Близько сотні тракторів від учора блокують кордон з Німеччиною у напрямку Берліна на двох пунктах пропуску – у Свєцко і Ґубінку. Про це повідомляє Радіо Свобода, передає УНН.

Деталі

Як пише видання з посиланням на речницю окружної комендатури поліції в Слубіце Еву Мурмило, протестувальники пропускають лише екстрені служби: поліцію, швидку допомогу, пожежних і прикордонну службу. Решту автомобілів скеровують в об'їзд на інші пункти пропуску, зокрема в Ольшину.

Організатори протесту говорять, що виступають проти напливу сільськогосподарських продуктів не лише з України, а також з білорусі, росії та інших країн.

Ми проти напливу нестандартизованої сільськогосподарської продукції в ЄС. Ми мусимо дотримуватися суворих норм і приписів, а надходять продукти генетично модифіковані. Бо ні в Україні, ні в росії, ані в інших країнах, де продукують генетично модифіковану продукцію, немає жодних норм і така продукція потрапляє на польський ринок

– сказав координатор протестів у Західнопоморському воєводстві Едвард Кросма.

Слід зазначити, що польські фермери не проводили акції протесту на польсько-білоруському кордоні, через який до європейських країн потрапляє російська агропродукція.

Блокада на кордоні з Польщею: польські фермери продовжують блокувати 5 пунктів пропуску, в чергах трохи більше ніж 1000 вантажівок17.03.24, 10:10 • [views_0]