mizhnarodnyi-reiestr-zbytkiv-vid-ahresii-rosii-pochne-pryimaty-zaiavky-z-2-kvitnia

Міжнародний Реєстр збитків від агресії росії почне приймати заявки з 2 квітня

 • 21757 переглядiв

2 квітня Міжнародний реєстр збитків від російської агресії (RD4U) розпочне прийом перших заявок на відшкодування шкоди, втрат або поранень, завданих внаслідок російської агресії проти України.

З другого квітня розпочне приймати перші заявки Міжнародний Реєстр збитків від російської агресії (RD4U). Про це повідомляється на сайті реєстру, передає УНН.

2 квітня 2024 року RD4U офіційно відкриє процес подачі заяв на компенсацію шкоди, збитків або травм , заподіяних російською агресією проти України

- йдеться у заяві.

Як повідомляється, презентація реєстру відбудеться у Гаазі в рамках міністерської конференції "Відновлення справедливості для України" за присутності генсекретаря Ради Європи Марії Пейчинович Бурич, голів міжнародних організацій, міністрів і високопосадовців із понад 60 держав.

 2 квітня Реєстр розпочне приймати заявки щодо пошкодження або знищення внаслідок війни житлової нерухомості. Очікується, що в цій категорії буде подано від 300 000 до 600 000 заяв.

Пізніше RD4U планує запустити додаткові категорії, приділяючи особливу увагу заявам від осіб, які найбільше постраждали від війни, а також заявам, пов'язаним із пошкодженням або знищенням критичної інфраструктури України.

Заяви подаватимуться до RD4U через застосунок "Дія".

Нагадаємо

5 березня запрацював офіційний вебсайт міжнародного Реєстру збитків, завданих агресією рф проти України.