maizhe-80percent-kharkova-pislia-masovanoi-ataky-rf-uzhe-zazhyvleno-mer

Майже 80% Харкова після масованої атаки рф уже заживлено - мерія

 • 25138 переглядiв

Після масованої російської атаки на критично важливу інфраструктуру, майже 80% Харкова уже заживлено, але ситуація з електропостачанням залишається складною, з графіками відключень, і близько 215 800 споживачів все ще залишаються без електроенергії.

У Харкові після масованої атаки рф зараз уже заживлено майже 80% міста. Однак, ситуація з електропостачанням у місті залишається складною, досі застосовуються графіки відключень. Про це повідомили у понеділок у Харківській міськраді та Міненерго, пише УНН.

Деталі

"Після масованої ворожої атаки на об’єкти критичної інфраструктури зараз уже заживлено майже 80% міста Харкова", - зазначили у міськраді у соцмережах.

У Міненерго вказують, що у Харківській області "у місті Харків ситуація з електропостачанням залишається складною. Застосовуються графіки погодинних відключень, світла немає у 215,8 тисячі споживачів".

За словами Харківського міського голови Ігоря Терехова, графіки відключень поки залишатимуться без змін. Він зазначив, що відсутність світла не за графіком пов’язана з аварійними відключеннями.

Однак енергетикам вдалося відновити живлення метрополітену – підземка працює по всіх лініях, інтервал руху 20 хвилин. 

"Курсування наземного електротранспорту поки неможливе, але фахівці працюють і над цим", - розповів мер.

Ігор Терехов нагадав, що в Харкові цілодобово працює 74 "пункти незламності", де можна зарядити гаджети, скористатися інтернетом, випити гарячі напої. З п’ятниці їхніми послугами скористалися близько 35 тис. жителів міста.

Також міський голова зазначив, що, попри брак електроенергії, місто продовжує працювати в плановому режимі.

В області, за даними Міненерго, знеструмлено 15 тисяч споживачів у 62 населених пунктах.

Дефіциту електроенергії немає, знеструмлення в регіонах відбувається через пошкодження інфраструктури - Укренерго 25.03.24, 12:28 • [views_0]