kytai-podav-skarhu-do-sot-cherez-prohramu-subsydii-shchodo-elektromobiliv-u-ssha

Китай подав скаргу до СОТ через програму субсидій щодо електромобілів у США

 • 25406 переглядiв

Китай подав скаргу до Світової організації торгівлі на американську програму субсидування електромобілів, яка дискримінує китайську продукцію і порушує глобальний ланцюжок поставок.

Китай подав скаргу до Світової організації торгівлі через програму США щодо субсидій для електромобілів. Про це пише УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі 

Міністерство торгівлі Китаю заявило у вівторок, що вдалося до процесу врегулювання суперечок СОТ, в рамках протесту  проти американських вимог, щоб транспортні засоби використовували запчастини з певних регіонів, щоб отримати право на субсидії.

У Пекіні підкреслюють, що  США сформулювали дискримінаційну політику субсидій для нових електричних транспортних засобів. Також у заяві КНР йдеться, що США виключає китайську продукцію, спотворює чесну конкуренцію та порушує глобальний ланцюжок поставок нових електромобілів.

США помилково сприймають Китай та не виконують нещодавно узгоджені "обіцянки" - глава МЗС Китаю07.03.24, 09:40 • [views_0]

Контекст

Уряд США заохочує купівлю електромобілів податковими пільгами в розмірі до 7500 доларів – але в на це претендуватимуть лише деякі моделі авто.

Намагаючись знизити залежність акумуляторних батарей від Китаю, Вашингтон оголосив про субсидії для автомобілів, вироблених у Північній Америці, і від того, якою мірою компоненти батарей та важлива сировина надходять із США або від певних торгових партнерів.

Таким чином власники електромобілів від BMW, Volkswagen, Nissan, Rivian, Hyundai та Volvo не можуть отримувати субсидії. Натомість пільги можуть отримати найбільші американські автовиробники General Motors та Ford, а також Tesla та Stellantis

Нагадаємо

Розвідувальні служби США заявили, що Китай надає економічну та безпекову допомогу росії на тлі її війни в Україні, підтримуючи промислову базу країни-агресора, а також створює загрози впливу на вибори в США 2024 року.