islandiia-vydilyt-blyzko-2-milioniv-yevro-na-initsiatyvu-chekhii-shchodo-boieprypasiv-dlia-ukrainy

Ісландія виділить близько 2 мільйонів євро на ініціативу Чехії щодо боєприпасів для України

 • 26042 переглядiв

Ісландія виділить близько 2 мільйонів євро на чеську ініціативу щодо закупівлі артилерійських снарядів для українських сил оборони, підтримуючи безпеку України та міжнародне право.

Ісландія вирішила підтримати чеську ініціативу щодо закупівлі артилерійських снарядів для сил оборони України. Про це пише УНН з посиланням на заяву на сайті ісландського уряду.

Деталі 

Міністр закордонних справ Ісландії Б’ярні Бенедіктсон наголосив, що це внесок "не лише в захист України, але й у та у власні інтереси безпеки".

Передбачається, що на проект Ісландія витратить близько двох мільйонів євро.

Вкрай важливо, щоб ми продовжували рішуче підтримувати Україну, але таким чином ми робимо внесок не лише в захист народу країни, але й у міжнародне право в ширшому контексті та наші власні інтереси безпеки

- заявив Бенедіктсон.

Крім того, за його словами, зараз на розгляді ісландського парламенту перебуває документ зі стратегією довгострокової підтримки України.

Швеція виділить 30 млн євро на чеську ініціативу щодо постачання снарядів в Україну14.03.24, 20:57 • [views_0]

Доповнення

Ісландія також виділить 75 мільйонів ісландських крон (близько 503 тисячі євро) на потреби українських жінок, які перебувають у лавах Сил оборони. Йдеться про уніформу, бронежилети, медичні та гігієнічні засоби.

Нагадаємо

Голова МЗС Чехії заявив, що вдалося отримати 300 000 снарядів для України і що ці боєприпаси забезпечать життєво важливий "перепочинок на кілька місяців" на лінії фронту.