holova-mzs-polshchi-hovorytyme-z-hensekom-nato-shchodo-porushennia-raketoiu-povitrianoho-prostoru-krainy

Голова МЗС Польщі говоритиме з генсеком НАТО щодо порушення ракетою повітряного простору країни

 • 29346 переглядiв

Російська ракета порушила повітряний простір Польщі на 39 секунд, що змусило міністра закордонних справ Польщі обговорити інцидент з Генеральним секретарем НАТО.

Голова міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що обговорить порушення ракетою повітряного простору країни із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Про це УНН повідомляє із посиланням на Polskie Radio. 

"Ми порадимося в канцелярії, я також поговорю з генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу Єнсом Столтенбергом", - заявив Сікорський, відповідаючи на запитання про інцидент із російською ракетою.  

Відповідаючи на запитання про виклик російського посла, він сказав, що "ми вимагатимемо пояснень, але, ймовірно, отримаємо демагогію".

"Ми, звісно, висловимо співчуття і співчуття сім'ям загиблих( під час стріляни в ТЦ в росії - ред.), але водночас ми пропонуємо, щоб замість того, щоб сіяти терор в Україні, росія займалася терором у себе вдома", - наголосив голова польського МЗС. 

На запитання журналістів, чи був російський посол уже офіційно викликаний у МЗС, Сікорський відповів: "І, будь ласка, залиште технічні питання нам". 

Нагадаємо

У ніч на 24 березня російська крилата ракета, запущена по Україні, порушила польський повітряний простір. ракета увійшла в повітряний простір Польщі у районі села Осердув у Люблінському воєводстві. Вона перебувала там 39 секунд. 

Польські військові вирішили не збивати її через ризик падіння уламків на їхню територію.

Порушення повітряного простору ракетою: посла росії викличуть у МЗС Польщі24.03.24, 15:55 • [views_0]