blinken-pro-strilianynu-v-rosiiskomu-krokusi-idil-zalyshaietsia-potentsiino-potuzhnoiu-syloiu

Блінкен про стрілянину в російському "Крокусі": ІДІЛ залишається потенційно потужною силою

 • 28986 переглядiв

Блінкен заявив, що, незважаючи на зусилля по боротьбі з ІДІЛ, теракт в російському торговому центрі служить трагічним нагадуванням про те, що ІДІЛ залишається потенційно потужною силою, з якою необхідно продовжувати боротися.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що терористичне угрупування "Ісламська держава" залишається потенційно потужною силою з якою необхідно боротися. Так він прокоментував стрілянину в російському ТЦ "Крокус Сіті Хол", передає УНН із посиланням на сайт Держдепу США.

На жаль, нам нагадали, що ІДІЛ залишається реальною загрозою.  І незважаючи на дуже хорошу роботу, яку ми виконали за ці роки, щоб впоратися з цією загрозою і значно зменшити її, жахливий теракт під москвою, що стався лише кілька днів тому, нагадав нам, що ІДІЛ залишається потенційно потужною силою, з якою ми повинні продовжувати боротися

- заявив Блінкен.

Ентоні Блінкен також висловив жаль через загибель людей через стрілянину під москвою.

"Це дуже невдале нагадування про те, що ми повинні продовжувати боротися з ІДІЛ і переконатися, що воно не відроджується", - резюмував Блінкен.

Доповнення

У США підтвердили інформацію, що "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за теракт у "Крокус Сіті Холлі". 

російське керівництво намагається якось зв'язати Україну з терористами "Ісламської держави", щоб звинуватити її у смертельній стрілянині в російському "Крокус Сіті Холл"

Втім речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що Сполучені Штати виключають будь-яку причетність України до теракту в "Крокус Сіті".

За останніми даними мнс росії внаслідок стрілянини в "Крокус Сіті Хол" загинули 120 людей.