zhodnoho-pidtverdzhennia-pidhotovky-atak-nemaie-ale-ryzykuvaty-ne-mozhemo-u-kmva-prokomentuvaly-evakuatsiiu-dvokh-likaren

Жодного підтвердження підготовки атак немає, але ризикувати не можемо: у КМВА прокоментували евакуацію двох лікарень

 • 28815 переглядiв

Через потенційну ракетну загрозу з боку росії дві лікарні в Києві, включаючи дитячу, евакуюють як запобіжний захід, незважаючи на відсутність підтверджених планів таких атак.

Наразі немає жодного підтвердження, яке б свідчило, що росія насправді збирається атакувати столичні лікарні. Проте в умовах постійних ракетних ударів ми не можемо ризикувати. Так начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко прокоментував евакуацію двох медзакладів, передає УНН.

Деталі

За словами Попка, не маючи значних успіхів на полі бою, російська федерація намагається тиснути на Україну інформаційно.

"Зараз значно зростає кількість ворожих ІПСО, які спрямовані аби посіяти паніку і дестабілізувати ситуацію в нашій країні. Звичайно, що Київ, як серце української держави – також піддається ворожим інформаційним атакам", - зазначив начальник КМВА.

Він нагадав, що сьогодні мешканців столиці сколихнула новина про нібито наміри рф здійснити ракетний удар по двох Київських лікарнях, одна з яких дитяча.

Наразі немає жодного підтвердження, яке б свідчило, що росія насправді збирається завдати таких ударів. Втім, для нас життя та здоров’я наших людей і наших дітей – це найвища цінність. Тому, з міркувань безпеки, було прийнято рішення про евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. В умовах постійних ракетних ударів ми не можемо ризикувати. А батьки дітлахів мають бути спокійні і впевнені в безпеці своєї малечі. Разом з тим, я ще раз підкреслюю, що жодної інформації, яка б говорила про наявність реальної загрози, наразі немає

- резюмував Попко.

Контекст

Раніше у соцмережах з'явилось відео, де Голова Комітету держбезпеки білорусі заявляє, що "лігво українських терористів знаходиться у київських лікарнях за адресою Богатирська 30 і 32".

За його словами, вони будуть діяти "за законами воєнного часу — рішуче і без вагань".

26.04.24, 18:58 • [views_0]