vnaslidok-ataky-na-dniprovsku-hes-stavsia-vytik-naftoproduktiv-u-dnipro

Внаслідок атаки на Дніпровську ГЕС стався витік нафтопродуктів у Дніпро

 • 25154 переглядiв

Через російський ракетний обстріл Дніпровської ГЕС стався витік нафтопродуктів у річку Дніпро, а на прилеглих територіях було зафіксовано забруднення ґрунту та будівельне сміття.

Через влучання росіян у Дніпровську ГЕС фахівці Державної екологічної інспекції Південного округу зафіксували витік нафтопродуктів у річку Дніпро. Про це пише УНН з посиланням на пресслужбу Держекоінспекції Південного округу.

Деталі 

Зазначається, що  спеціалістами Державної екологічної інспекції Південного округу оперативно оглянуто постраждалі території з метою визначення завданих збитків довкіллю.

Атака рф на Запоріжжя та Дніпровську ГЕС: повідомляється про 20 ракетних ударів, Офіс Генпрокурора показав наслідки22.03.24, 10:52 • [views_0]

Внаслідок влучання в Дніпровську ГЕС зафіксовано засмічення ґрунтів, витік нафтопродуктів у водний об'єкт р. Дніпро, фахівцями Інспекції відібрані проби води з метою лабораторного дослідження. Всі отримані матеріали будуть передані до Оперативного штабу при ДЕІ України та правоохоронців

- резюмували у відомстві. 

Доповнення

Окрім того, фахівці Державної екологічної інспекції Південного округу зафіксували  площі засмічення відходами руйнації:

  • по вул. Славутича понад 7200м2.
  • по вул. Петра Сагайдачного (Бородинській) понад 300м2.

Нагадаємо

Керівник департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Офісу Генпрокурора Юрій Бєлоусов заявив, що у Дніпровську ГЕС поцілили 8 ракет, тож ураження об'єкта дуже значні.