verkhovnyi-sud-zalyshyv-bez-zmin-pokarannia-eksspivrobitnyku-henprokuratury-susu-7-rokiv-uviaznennia-ta-konfiskatsiia-maina

Верховний Суд залишив без змін покарання ексспівробітнику Генпрокуратури Сусу: 7 років ув'язнення та конфіскація майна

 • 20134 переглядiв

Верховний Суд залишив у силі вирок у вигляді 7 років позбавлення волі для колишнього заступника голови Генеральної прокуратури Дмитра Суса за привласнення та продаж арештованого майна вартістю 814 000 гривень.

Верховний Суд залишив без змін покарання колишньому заступнику начальника Департаменту Генеральної прокуратури Дмитру Сусу - 7 років позбавлення волі, передає УНН із посиланням на САП.

Деталі

18 квітня 2024 року Касаційний кримінальний суд Верховного Суду постановив залишити без змін ухвалу Апеляційної палати ВАКС від 4 вересня 2023 року, якою колишнього заступника начальника Департаменту – начальника управління з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитра Суса засуджено до 7 років позбавлення волі.

"Верховний Суд ... відхилив касаційні скарги сторони захисту та підтвердив законність ухвали апеляційного суду. Таким чином, Суса визнано винуватим у вчиненні злочинів... та засуджено до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у судах, правоохоронних органах, адвокатурі строком на три роки та з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна", - йдеться у повідомленні.

Постанова Верховного Суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

Нагадаємо

Сусу інкримінували привласнення та продаж майна на 814 тисяч грн, яке було вилучено під час обшуків підпільних казино у Києві.