ukraina-urazyla-42-iz-80-suden-chornomorskoho-flotu-za-dva-roky-povnomasshtabnoho-vtorhnennia

Україна уразила 42 із 80 суден чорноморського флоту рф за два роки повномасштабного вторгнення

 • 28528 переглядiв

За останні два роки повномасштабного вторгнення Україна знищила 27 кораблів Чорноморського флоту Росії, включаючи підводний човен, і пошкодила ще 15 суден, які перебувають на ремонті.

27 кораблів чф рф включно з субмариною були знищені, ще 15 одиниць росіяни намагаються відремонтувати.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук під час брифінгу розповів, що кількість уражених Україною одиниць 27, разом із субмариною.14 із них різних класів та досить серйозних одиниць: великі десантні кораблі, ракетні катери, субмарина та патрульний корабель - знищені.

За даними Військово-морських сил, на ремонті зараз залишається 15 одиниць тобто від загальної чисельності, близько 80 одиниць.

Можна сказати що третина знищена і досить багато пошкоджено проте присутність все одно спостерігається досить серйозна, це 10 ракето-носіїв серед яких: три є підводними човнами, два ракетних катери кілька патрульних кораблів

- повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

За його словами номенклатура та кількість досить велика, бо до прикладу ті ж великі десантні кораблі у кількості 5 одиниць досі залишаються в строю.

  Нагадуємо

За словами Дмитра Плетенчука, речника ВМС України, більшість російських кораблів були змушені зосередитися у східній частині Чорного моря, а їхня присутність у Севастополі зведена до мінімуму