tovar-z-niderlandiv-za-kryptovaliutu-i-obih-v-12-milioniv-u-kyievi-nakryly-narkodyleriv-z-kilohramom-kokainu

Товар з Нідерландів за криптовалюту і обіг в 12 мільйонів: у Києві накрили наркодилерів з кілограмом кокаїну

 • 29825 переглядiв

Двом особам повідомлено про підозру в незаконному обігу наркотиків, які заробляли понад 12 млн грн на місяць, продаючи кокаїн з Нідерландів виключно за криптовалюту.

У Києві повідомили про підозру двом людям за норкоторгівлю - у них виявили кілограм кокаїну, який постачався з Нідерландів і продавався виключно великими партіями за криптовалюту. Ділки заробляли понад 12 млн грн на місяць. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі у середу, пише УНН.

Деталі

Слідством встановлено, що 36-річний уродженець Донеччини, разом зі спільницею організували канал постачання кокаїну з Нідерландів до України.

"Продавали кокаїн виключно великими партіями, а розрахунки проводилися лише криптовалютою. Такий "бізнес" приносив зловмисникам понад 12 млн гривень щомісячною", - вказали у прокуратурі.

Як повідомляється, під час обшуків у помешканнях та автівках фігурантів "вилучено близько 1 кг кокаїну, чорнові записи, електронні ваги, а також два автомобілі".

Орієнтовна вартість вилученого "товару" за цінами "чорного" ринку сягає, як вказано, понад 250 тис. дол.

Двом фігурантам повідомлено про підозру за фактом незаконного зберігання та збуту наркотичних засобів (ч. 3 ст. 307 КК України).

За вчинене зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Правоохоронці перекрили міжнародний канал постачання наркотиків до Європи: затримано групу злочинців26.03.24, 15:32 • [views_0]