submaryny-rf-boiatsia-vykhodyty-v-chorne-more-pletenchuk

Субмарини рф бояться виходити в Чорне море - Плетенчук

 • 50977 переглядiв

Російські підводні човни з ракетами "Калібр" бояться заходити в Чорне море через можливості української протиповітряної оборони, повідомив речник Південного командування сил оборони Дмитро Плетенчук.

Російські субмарини, які є носіями ракет "Калібр",  бояться виходити в Чорне море. Про це повідомив речник Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Деталі

На запитання "як зараз, або в перспективі, Україна змогла б протистояти субмаринам, щоб умовно і вони боялися виходити в Чорне море", Плетенчук відповів:

А вони й бояться. Якби вони були впевнені на 100% у своїх здібностях, то вони, мабуть, виходили частіше. Вони вийшли нещодавно кілька разів для того, щоб перевірити на скільки це можливо і це було очікуване їх застосування.

За його словами, ворог намагається  якось повернути хоч якийсь функціонал чорноморському флоту, тому що станом на зараз вони просто сховалися на базі в новоросійську й там перебувають.

Що стосується безпосередньо ураження цих підводних човнів, наголошу на тому, що підводний човен не живе під водою як Губка Боб. Він знаходиться в пункті базування у надводному положенні.

 - сказав Плетенчук.

Окрім того, Плетенчук прокоментував, яка наразі ситуація з кораблями рф в Чорному морі.

Дві субмарини знаходяться недалеко від пункту базування новоросійськ. Найшвидше, що вони будуть заходити до пункту базування. Більше кораблів в морі не перебуває.

 - розповів Плетенчук.

Доповнення

Українські Сили ППО у ніч на суботу, 27 квітня, знищили 21 ракету росіян із 34-х запущених.

Серед 21 знищеної повітряної цілі було 6 крилатих ракет "Калібр".