rosiia-zmushuie-svoi-kompanii-skorotyty-vydobutok-nafty-reuters

росія змушує свої компанії скоротити видобуток нафти - Reuters

 • 25031 переглядiв

росія вимагає від своїх нафтових компаній скоротити видобуток до 9 мільйонів барелів на добу до кінця червня відповідно до зобов'язань ОПЕК+.

Відповідно до своїх зобов’язань перед ОПЕК+ москва наказала компаніям скоротити видобуток нафти у другому кварталі до 9 мільйонів барелів на день. про це із посиланням на власні джерела пише Reuters, передає УНН.

Деталі 

За інформацією джерел, уряд поставив конкретні цілі щодо скорочення видобутку для кожної компанії.

Зазначається, що скорочення виробництва сприятиме сезонному піку технічного обслуговування на нафтопереробних заводах, багато з яких вже скоротили виробництво палива в результаті збоїв і атак українських безпілотників.

У Reuters вказують, що видобуток нафти в Росії в квітні, травні та червні впаде приблизно на 3,6%, 4,1% і 4,9% відповідно до березня та відповідно до обіцянок рф добровільно скоротити видобуток.

Малюк про атаку на НПЗ рф: СБУ працює над перекриттям "кисню" путіну25.03.24, 21:23 • [views_0]

Однак такі скорочення не стосуватиметься видобутку газового конденсату. У 2023 році рф отримувала 1,3 млрд барелів на добу такої сировини, зазначають у  Reuters.

Доповнення

У виданні нагадають, що минулого місяця віцепрем'єр-міністр росії Олександр Новак заявив, що видобуток російської нафти становить 9,5 млн барелів на добу.

Окрім того, Новак заявив, що росія скоротить видобуток додатково на 350 тис. барелів на добу у квітні, а експорт буде скорочений порівняно з березневим рівнем на 121 тис. барелів на добу.

У травні видобуток скоротиться на 400 тис. барелів на добу, а експорт ще на 71 тис. барелів на добу. У червні всі додаткові скорочення будуть від видобутку нафти.

Нагадаємо

російський куйбишевський нафтопереробний завод зупинив установку первинної переробки нафти CDU-5 після атаки безпілотника, втративши половину своїх виробничих потужностей.