rf-u-chornomu-mori-trymaie-napohotovi-50-kalibriv-humeniuk

рф у Чорному морі тримає напоготові 50 “Калібрів” - Гуменюк

 • 25065 переглядiв

росія має 50 ракет "Калібр", завантажених і готових до використання на ракетоносцях у Чорному морі, які створюють постійну загрозу обстрілів, незважаючи на те, що вони не перебувають на активному бойовому чергуванні.

Ймовірність обстрілів росією залишається поки ракетоносії перебувають в акваторії Чорного моря. Ця загроза сьогодні вимірюється півсотнею ракет типу "Калібр", які вже завантажені і готові до застосування на тих ракетоносіях, які там знаходяться. Про це в ефірі Апостроф TV заявила начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, передає УНН.

"Ймовірність залишається весь цей час поки ракетоносії перебувають в акваторії Чорного моря. Навіть якщо вони заведені в пункти базування, а не на бойовому чергуванні, не в розгорнутому бойовому порядку і не на пускових рубежах, вони несуть на собі загрозу. Ця загроза сьогодні вимірюється півсотнею ракет типу "Калібр", які вже завантажені і готові до застосування на тих ракетоносіях, які там знаходяться", - сказала Гуменюк.

Вона нагадала, що загальна кількість ракетоносіїв росіян становить 9 одиниць включно з надводними і підводними кораблями.

"Протягом останнього місяця ворог двічі виводив ракетоносії на бойове чергування перед масованими дроновими атаками. Щоразу саме підводні ракетоносії вони виводили, що свідчить про те, що вони побоюються ударів українськими морськими дронами і БПЛА. Очевидно, що підводний корабель простіше вберегти від такого типу загроз", – додає Гуменюк.

Нагадаємо

Раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів, що росія весь цей час накопичувала та зменшила застосування ракет "Калібр", через рішення поновлення запасу флоту.