rf-mozhe-naklasty-veto-na-rezoliutsiiu-oon-shchodo-zapobihannia-hontsi-yadernykh-ozbroien-u-kosmosi

рф може накласти вето на резолюцію ООН щодо запобігання гонці ядерних озброєнь у космосі

 • 21887 переглядiв

Очікується, що рф накладе вето на резолюцію ООН, спрямовану на запобігання розгортання зброї масового знищення у космосі, незважаючи на широку підтримку інших членів Ради Безпеки.

рф може використати вето щодо резолюції ООН про запобігання гонці ядерних озброєнь у космосі. Про це повідомляє AP News, передає УНН.

Деталі

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй планує проголосувати за резолюцію, ініційовану Сполученими Штатами та Японією, яка закликає до запобігання небезпечної гонки ядерних озброєнь у космосі. Проте, очікується, що рф використає своє право вето, щоб заблокувати прийняття цієї резолюції.

Резолюція, спрямована на уникнення розгортання зброї масового знищення у космосі, отримала широку підтримку від інших членів Ради Безпеки ООН.

Посол США при ООН Лінда Томас-Грінфілд підкреслила серйозність ситуації, наголошуючи, що будь-яке розміщення ядерної зброї в космосі є неприйнятним. З свого боку, російський представник в ООН дмитро полянський наголосив на тому, що резолюція є "ще одним пропагандистським трюком Вашингтона".

Додамо

путін заявив, що москва не має наміру ведення ядерної гонки в космосі та розвиває свій космічний потенціал, подібний до американського.

Вето росії в РБ ООН свідчить про те, як рф виконує свою частину угоди в обмін на зброю від КНДР - Держдеп02.04.24, 09:07 • [views_0]