rf-aktyvizuvala-kampaniiu-dyskredytatsii-ukrainy-na-blyzkomu-skhodi-u-kairi-posolstva-riznykh-derzhav-zasypaiut-propahandyskymy-papirtsiamy

рф активізувала кампанію дискредитації України на Близькому Сході: у Каїрі посольства різних держав засипають пропагандиськими папірцями

 • 21961 переглядiв

Росія посилює дезінформаційну кампанію на Близькому Сході, щоб виправдати свою агресивну війну проти України, дискредитувати Україну і Захід, нав'язати неприйнятні умови переговорів і зменшити економічний і політичний тиск на Москву.

Держава-агресор росія активізувала дезінформаційну кампанію проти нашої держави на Близькому Сході. Як повыдомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, серед завдань кремля - виправдати загарбницьку війну та дискредитувати Україну, передає УНН.

Деталі

За даними розвідки, завдання чергової гібридної операції кремля:

● виправдати загарбницьку війну;

● дискредитувати Україну та держави Заходу;

● нав’язати неприйнятні умови переговорів;

● поліпшити власне становище у регіоні;

а також ― домогтись зменшення економічного і політичного тиску, якого москва зазнає через агресію та вчинення воєнних злочинів.

У ГУР заявили, що є "списки людей", кого рф може залучити до спецоперації "Майдан-3"29.02.24, 13:55 • [views_0]

У ГУР наголошують, що жля досягнення вказаних цілей росія посилено використовує свою агентурну мережу, засоби пропаганди та дипломатичні представництва.

"... працівники російського посольства у Єгипті отримали вказівки з кремля  провести низку зустрічей під дипломатичним прикриттям для поширення дезінформації про війну та здійснення вербувальних заходів.

"Майдан - 3": Юсов розповів, скільки рф витратила на спецоперацію 01.03.24, 10:57 • [views_0]

Також у межах операції росіяни розсилають до посольств інших держав у Каїрі пропагандистські матеріали, у яких виправдовують  ведення війни проти України", - йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, йдеться, зокрема, про два папірці під назвами: "О роли Запада в конфликте на Украине" та "О ситуации вокруг Украины".

"У вказаних матеріалах подано путінську версію історії України з моменту краху радянського союзу, а терористична агресивна росія представлена як жертва. Ключова ідея, яку просуває кремль на Близькому Сході ― безальтернативність нав’язаного ним сценарію завершення війни. Він включає позбавлення України військової допомоги з боку Заходу, припинення бойових дій Силами безпеки і оборони нашої держави, збереження москвою контролю над окупованими українськими територіями та інші нісенітниці на кшталт "вічного позаблокового статусу", "денацифікації" та "демілітаризації", - резюмували у розвідці.

росія залучила до спецоперації "Майдан-3" суркова та кирієнка - Юсов 01.03.24, 12:15 • [views_0]

Антоніна Туманова

Війна