minoborony-frantsii-sprostuvalo-chutky-pro-rozghortannia-viisk-v-ukraini

Міноборони Франції спростувало чутки про розгортання військ в Україні

 • 31605 переглядiв

Міністерство оборони Франції спростувало російські заяви про нібито неминуче розгортання французьких військ в Україні, назвавши їх систематичною дезінформацією, яку використовує Росія.

У Міністерстві збройних сил Франції спростували інформацію голови російської зовнішньої розвідки Сергія Наришкіна, про нібито швидке введення французьких військ в Україну. Про це Міноборони Франції написало на своїй сторінці у соц мережі Х, передає УНН.

Інформація, опублікована Сергієм Наришкіним, директором російської зовнішньої розвідки, є частиною систематичного використання масової дезінформації, яка широко використовується росією. Ми закликаємо до максимальної пильності, щоб уникнути будь-якої експлуатації за допомогою такого типу маневру.

– йдеться у повідомленні Міноборони Франції.

Контекст

На початку березня глава Служби зовнішньої розвідки (СЗР) росії Сергій Наришкін назвав небезпечними коментарі Президента Франції Еммануеля Макрона про можливе відправлення солдатів НАТО в Україну, та зауважив, що  це "штовхає світ на межу ядерної війни". 

Розмови про нібито відправку військ в Україну почались наприкінці лютого, коли Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що хоча наразі немає конкретних планів відправити західні сили в Україну, але цього не можна виключати.

Тоді ж Макрон наголосив, що союзникам України настав час активізувати свої дії, і що зараз не час проявляти боягузтво

Війська НАТО в Україні підвищують ризик третьої світової війни – МЗС Італії16.03.24, 02:04 • [views_0]

Сполучені Штати та ключові європейські союзники практично відразу після цих розмов заявили, що не планують надсилати наземні війська в Україну.

Тетяна Салганік

Війна