lavrov-zidzvonyvsia-z-holovoiu-mzs-iranu-obhovoryly-novyi-velykyi-dohoriv-pro-spivrobitnytstvo

лавров зідзвонився з головою МЗС Ірану: обговорили новий "великий" догорів про співробітництво

 • 25137 переглядiв

Міністри закордонних справ росії та Ірану сергій лавров та Хосейн Амір-Абдоллахіан обговорили підготовку нової двосторонньої угоди. Також вони засудили удари США і Великої Британії по хуситам в Ємені.

Міністр закордонних справ росії  сергій лавров обговорив з головою МЗС Ірану Хосейном Амір-Абдоллахіяном підготовку нового міждержавного договору про співробітництво  і ескалацію на Близькому Сході, зокрема удари США і Британії по об’єктам хуситів у Ємені, повідомляє російське дипломатичне відомство, пише УНН.

Деталі

Як зазначається, міністри обговорили хід підготовки нового міждержавного договору і низку практичних питань двостороннього співробітництва в торговельно-економічній, транспортно-логістичній та інших сферах.

Особливу увагу приділили ескалації напруженості на Близькому Сході.

"Глави зовнішньополітичних відомств рішуче засудили розпочаті групою країн на чолі зі США і Великою Британією масовані удари по території Ємену", - йдеться у повідомленні мзс рф.

Міністри висловилися за негайне припинення вогню в Газі і забезпечення безперешкодного гуманітарного доступу в анклав для надання допомоги постраждалому цивільному населенню.

До росії з Ірану прибув черговий борт: це може свідчити про продовження поставок "шахедів" та запчастин до них11.01.24, 10:15 • [views_0]

Міністри обговорили завдання подальшого розвитку контактів, наголосивши на "незмінній обопільній прихильності основоположним принципам російсько-іранських відносин, що буде підтверджено в "великому" міждержавному договорі, який готують до підписання, між рф та Іраном.

Нагадаємо

Видання Wall Street Journal писало, що рф планує придбати у Ірану балістичні ракети малої дальності, що дозволило б москві більш ретельно націлитися на інфраструктуру України.

Голова МЗС КНДР прибула в росію на тлі випробувань Північною Кореєю нової ракети15.01.24, 10:59 • [views_0]

Тетяна Краєвська

Новини Світу