kharkivski-kryminalisty-identyfikuvaly-osoby-5-zhertv-rosiiskoho-raketnoho-udaru-po-pidpryiemstvu

Харківські криміналісти ідентифікували особи 5 жертв російського ракетного удару по підприємству

 • 35529 переглядiв

Судово-медичні експерти ідентифікували останки 4 жертв і очікують, що завтра буде підтверджено п'яту жертву російського ракетного удару по цивільному виробничому об'єкту в Харкові 20 березня, що спричинив масштабну пожежу.

У Харкові слідчі-криміналісти встановили особи загиблих 20 березня під час ракетного удару росіян по цивільному виробничому об'єкту. Зокрема, вже є підтверджені дані про останки 4 жертв російської агресії, дані щодо 5го загиблого обіцяють остаточно підтвердити завтра. Про це повідомив головний слідчий Харківської області Сергій Болвінов, передає УНН.

Вже знаємо, хто саме загинув від ворожого удару у Харкові. … Від учора всі п'ятеро вважалися зниклими безвісти. Та завдяки оперативній роботі наших слідчих та криміналістів, вже підтверджені особи чотирьох загиблих. Зразки букального епітелію матері головного інженера вже прямують до нас зі Слов'янська, там з нею працювали наші колеги. Ми точно знаємо, що цей чоловік перебував всередині під час удару. Другий день він не виходить на зв'язок. Вже завтра, після досліджень та аналізів зможемо точно сказати, саме він є п'ятою жертвою воєнного злочину росіян.

– написав Болвінов.

Деталі

За даними слідчих серед загиблих двоє макетчиків-дизайнерів підприємства, яке займається вивісками. Чоловікам було 51 та 42 роки. Обидва згоріли на п'ятому поверсі. Одного з них ідентифікували завдяки співпадінню з ДНК його матері, іншого - зі зразками брата.

Також Болвінов повідомив, що криміналісти встановили особи двох загиблих жінок. Одна з них працювала в цій будівлі бухгалтером на підприємстві, яке виготовляло електрообладнання. Їй було 56 років, тіло також знайшли на п'ятому поверсі. Її зразки співпали з відібраним ДНК рідного брата.

Інша загибла жінка – менеджерка зі збуту вказано підприємства.

Однією з перших ми ідентифікували 54-річну менеджерку зі збуту, її робоче місце теж було на п'ятому поверсі. Зразки ДНК співпали зі зразками її доньки.

– написав Болвінов.

П'ята жертва за даними правоохоронців імовірніше за все – головний інженер на тому ж таки підприємстві, куди влучив ворожий снаряд. Підтвердження його особи криміналісти отримають завтра.

росіяни обстріляли Херсонщину: загинуло двоє людей - ОВА21.03.24, 17:58 • [views_0]

Нагадаємо

20 березня близько 13:00 збройні сили рф завдали ракетний удар по Холодногірському району Харкова. Пошкоджено приміщення цивільного підприємства, автомобілі. За попередніми даними удар по місту був нанесений ракетою Х-59.

Масштабну пожежу на площі близько 10 000 квадратних метрів, що виникла внаслідок ракетного удару по цивільному виробничому об'єкту в Харкові рятувальники загасили лише наступного дня.

У п'ятницю, 22 березня, у Харкові буде оголошений День жалоби за загиблими внаслідок атаки росіян 20 березня.