kabmin-ochikuie-u-tsomu-rotsi-zrostannia-vvp-na-5percent-premier-ministr-shmyhal

Кабмін очікує у цьому році зростання ВВП на 5% - прем’єр-міністр Шмигаль

 • 19451 переглядiв

Прем'єр-міністр Шмигаль наголосив, що уряд очікує зростання ВВП України на 5% у 2024 році, незважаючи на втрату 30% території та значне просідання економіки внаслідок війни.

У минулому році показник внутрішнього валового продукту в Україні зріс на 5,6%. У 2024 році Кабінет міністрів розраховує на 5% зростання ВВП. Про це під час пресконференції заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає УНН.

Завдання наше стоїть сьогодні оптимізовувати нашу економіку таким чином, щоб бюджет держави зростав, ВВП зростало. Ми маємо 5,6% зростання ВВП за минулий рік і розраховуємо на 5% зростання цього року. Враховуючи втрату 30% території, економіки, ВВП, це відносно невеликі цифри, але це цифри зростання

- сказав Шмигаль.

Він відзначив, що зростання ВВП допомагає фінансувати армію та соціальні платежі. Також прем'єр додав, що держбюджет у минулому році отримав податків більше, ніж очікувалось.

Нагадаємо

За два роки повномасштабної війни Україна залучила понад 75 млрд доларів зовнішньої допомоги. На цей рік необхідно щонайменше 37 млрд доларів допомоги від наших партнерів.

Україна очікує вже у березні отримати 4,5 млрд євро від ЄС та 900 млн доларів від МВФ - прем’єр Шмигаль04.03.24, 14:43 • [views_0]