isw-udary-po-korabliakh-ta-infrastrukturi-chf-prodovzhuvatymut-strymuvaty-rosiiski-syly-vid-peredyslokatsii-korabliv-do-sevastopolia

ISW: удари по кораблях та інфраструктурі чф продовжуватимуть стримувати російські сили від передислокації кораблів до Севастополя

 • 28957 переглядiв

Українські удари по кораблях та інфраструктурі Чорноморського флоту росії в Севастополі, ймовірно, і надалі стримуватимуть російські сили від передислокації в західну частину Чорного моря і обмежуватимуть боєздатність флоту.

Удари по російських кораблях та інфраструктурі Чорноморського флоту, ймовірно, продовжуватимуть стримувати російські сили від передислокації до Севастополя та західної частини Чорного моря. Про це йдеться у новому зведенні Інституту вивчення війни (ISW), передає УНН.

Деталі

ISW продовжує оцінювати, що українські удари по кораблях та інфраструктурі ЧФ, ймовірно, продовжуватимуть стримувати російські сили від передислокації кораблів до Севастополя та західної частини Чорного моря та ускладнюватимуть здатність ЧФ максимізувати свої бойові можливості

- йдеться у зведенні.

Зазначається, що 25 березня ГУР заявило, що 23 березня українські війська завдали удару по судноремонтному заводу ЧФ у Севастополі, де стояв десантний корабель типу "Ямал", пробивши верхню палубу та змусили особовий склад ЧФ безперервно відкачувати воду з корабля.

Речник ВМС Дмитро Плетенчук заявляв, що український удар по вузлу зв'язку ЧФ 23 березня завдав значних збитків, які, за оцінкою Плетенчука, можуть суттєво перешкодити функціонуванню ЧФ, оскільки вузол зв'язку забезпечував загальну діяльність флоту, а відповідав за забезпечення флоту, поточний ремонт та інші важливі функції.

Також Плетенчук розповідав, що українські сили також завдали удару по розвідувальному кораблю "іван хурс", але наразі перевіряються дані про його пошкодження.

Заступник начальника ГУР генерал-майор Вадим Скібіцький заявив, що для ударів по кораблях "іван хурс" і "ямал" українські війська використовували безпілотні роботизовані безпілотники Української морської автономної охорони (Магура) і що ці українські безпілотники ВМС стають все більш потужними і точними

- йдеться у зведенні.

Окрім того, Плетенчук і начальниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк розповідали, що російські сили рідко використовували ракети "Калібр" в останні місяці, оскільки військово-морська база у Севастополі є єдиною базою, яка має інфраструктуру, необхідну для перевантаження цих ракет на кораблі.

Нагадаємо

Сьогодні українським "Нептуном" було уражено великий десантний корабель "Костянтин Ольшанський", який захопили російські окупанти у 2014 році.