armiia-rf-unochi-atakuvala-lyman-na-donechchyni-troma-kerovanymy-aviabombamy-ta-dronom-ye-ruinuvannia-ova

Армія рф уночі атакувала Лиман на Донеччині трьома керованими авіабомбами та дроном, є руйнування - ОВА

 • 15688 переглядiв

Минулої ночі ворог атакував місто Лиман керованими авіабомбами та безпілотником, зруйнувавши кілька будівель та пошкодивши інші, хоча обійшлося без жертв.

Лиман у Донецькій області минулої ночі російські війська атакували трьома керованими авіабомбами та дроном, зруйнувавши кілька будівель та пошкодивши інші, обійшлося без жертв, повідомив у середу голова Донецької ОВА Вадим Філашкін, пише УНН.

Сьогодні вночі ворог вкотре завдав цинічного удару по мирним жителям Лимана. Окупанти вдарили по місту трьома керованими авіабомбами УМПБ Д-30 СМ та FPV-дроном. На щастя, обійшлося без жертв, однак є руйнування

- повідомив Філашкін у Telegram.

З його слів, "зруйновано 4 приватні будинки, крамницю, господарчі споруди". "Пошкоджені адміністративна будівля та автомобілі", - додав голова ОВА.

"На місці обстрілу працюють усі відповідні служби, паралельно триває ремонт електромереж, а люди отримують будівельні матеріали", - зазначив він.

"Вкотре наголошую: знаходитись на території області небезпечно. Евакуюйтесь! Збережіть свої життя", - наголосив Філашкін.

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін раніше розповів, що через санкційний тиск росіяни при виробництві авіаційних бомб почали використовувати деталі, аналогічні тим, які застосовуються у побутових вентиляторах.

"Раніше частина механізму відкривання крил на російських авіаційних бомбах була специфічніша за своїм виготовленням, нині – це деталі, аналогічні до тих, які використовуються в побутових вентиляторах. Функція збережена, але однозначно її якість та ефективність використання нижча. Водночас – це не змінює того фактору, що росія свідомо використовує цю зброю проти мирного населення України та, на жаль, у багатьох випадках її використання призводить до тяжких наслідків і людських жертв", - розповів Олександр Рувін.