orhanizatory-makhinatsii-z-zemleiu-kyivskoi-hes-namahalysia-zakhopyty-300-ha-na-ponad-1-mlrd-hryven-dbr

Організатори махінації з землею Київської ГЕС намагалися захопити 300 га на понад 1 млрд гривень - ДБР

 • 39338 переглядiв

Затримано підозрюваних у шахрайській схемі, спрямованій на незаконне заволодіння 300 гектарами землі, що належить Київській ГЕС, вартістю понад 1 мільярд гривень, повідомляє Державне бюро розслідувань.

Підозрювані в організації схеми захоплення земель критичної інфраструктури Київської ГЕС намагалися заволодіти 300 га землі вартістю понад 1 млрд гривень. Про це сказала в ефірі телемарафону радниця ДБР Тетяна Сапьян, яку цитує ДБР, передає УНН.

 Наразі слідчі проводять розслідування, аби довести причетність фігурантів кримінального провадження до заволодіння 300 га земель орієнтованою вартістю понад 1 млрд гривень

– зауважила Тетяна Сапьян.

Враховуючи матеріальний стан підозрюваних, для організатора угруповання було запропонована сума застави у розмірі 700 млн гривень, а іншим затриманим – по 500 млн гривень.

"Слідство запропонувало для розгляду суду утримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 700 млн гривень та 500 млн гривень. Бралися до уваги матеріальний стан підозрюваних, їхні можливості переховуватися від слідства", – сказала радниця ДБР.

Доповнення

Раніше Сапьян заявила, що злочинна організація, яку ДБР викрила ще торік, забудувала котеджі на землі Київської гідроелектростанції, що є неприпустимим і напряму ставить під загрозу функціонування критичної інфраструктури Києва. 

18 січня працівники Бюро затримали бізнесмена Ігоря Мазепу, якого підозрюють в  організації схеми протиправного заволодіння землями Київської ГЕС та ще трьох його спільників. В тому числі затриманий брат організатора оборудки.

Власнику інвестиційної компанії Concorde Capital Ігорю Мазепі та іншим фігурантам справи щодо організації оборудки з відчуження земель критичної інфраструктури – Київської ГЕС, сьогодні обирають запобіжний захід.

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі