v-ukraini-vid-ranku-zroslo-spozhyvannia-elektroenerhii-na-maizhe-7percent-hromadian-zaklykaly-vymknuty-zaive-svitlo

В Україні від ранку зросло споживання електроенергії на майже 7%: громадян закликали вимкнути зайве "світло"

 • 17214 переглядiв

З подовженням світлового дня в Україні період активного споживання електроенергії збільшився з 09:00 до 22:00, що створює додаткове навантаження на енергосистему.

В Україні із подовженням світлового дня збільшився період активного споживання електроенергії. Як повідомили в Укренерго, сьогодні споживання перевищує вчорашній рівень на майже 7%, передає УНН.

"Сьогодні на вулиці вогко та холодно. Наш Графік споживання знову зростає. Він змінився: проміжок між "вухами"-піками споживання - збільшився. Це означає, що із подовженням світлового дня збільшився період активного споживання електроенергії. Якщо раніше період основного навантаження на енергосистему тривав з 09:00 до 19:00, то тепер він – з 09:00 до 22:00", - йдеться у повідомленні.

За даними Укренерго, від ранку споживання перевищує вчорашній рівень на майже 7%. Це створює додаткове навантаження на електростанції - необхідно додатково увімкнути одразу 3 блоки на теплових електростанціях. Але після трьох російських масованих атак такої можливості немає – теплові електростанції є однією з основних цілей збройних ударів росіян. Імпорту, який є нормальним ринковим засобом покриття дефіциту в енергосистемі, сьогодні майже вдвічі менше.

У компанії додали, що підтримати безпечну роботу енергосистеми поможуть прості дії:

- Не вмикайте обігрівачі та кондиціонери з 19:00 до 22:00;

- Не користуйтеся одночасно кількома потужними електроприладами: пральною машиною, пилосмоком, бойлером, електроплитою, чайником та багато інших;

- Вимкніть зайве освітлення та електроприлади.

Бізнес та промисловість також закликаємо до економії:

- Просимо зменшити освітлення реклами, вітрин, вивісок, гірлянд, особливо у вечірні години з 19.00 до 22.00;

- Переглянути виробничі процеси з урахуванням ощадливого споживання електрики.