v-ukraini-dva-povnotsinno-funktsionuiuchykh-tabory-dlia-viiskovopolonenykh-miniust

В Україні два повноцінно функціонуючих табори для військовополонених - Мін'юст

 • 23814 переглядiв

В Україні є два повноцінно функціонуючі табори для російських військовополонених, тоді як третій ще не був повністю запущений.

В Україні є два табори для російських військовополонених, які повноцінно функціонують. Третій поки що повноцінно не запущений. Про це розповів міністр юстиції України Денис Малюська журналістам у п'ятницю, передає кореспондент УНН.

Два є, два функціонуючих. Третій, можна сказати, що також є. Юридично три табори є. Третій поки що не запущений повноцінно… Два повноцінно функціонуючих є

- сказав Малюська.

Окрім того, Малюська прокоментував вартість витрат на одного російського військовополоненого. Заступниця міністра юстиції Олена Висоцька раніше повідомляла, що на утримання одного полоненого витрачається близько 10 тис. грн на місяць.

"Залежить від того, як рахувати. Можна рахувати, і вийде 10, можна 2, можна 100. Що стосується військовополонених, то левова частка витрат – це міжнародні організації, зокрема Червоний Хрест. Більше того, велика частина витрат на створення таборів для військовополонених не йдуть в нікуди. Після закінчення війни ми їх будемо використовувати як звичайні в’язниці, тобто все, що вкладено в табір для полонених, воно вкладене в інтересах України, тому що та ж нерухомість, ремонт, пральні машинки, усе, що ми самі заплатили, або все, з чим допомогли наші партнери, воно залишиться й нікуди не дінеться", - розповів Малюська.

Тому за його словами, це питання методології.

 "Я б цифрами не спекулював, тому що їх можна як роздути, так і зменшити", - додав міністр.

Доповнення

Раніше в Україні був один табір для російських військовополонених. Його відкрили в Західній Україні.