sprava-pro-zavolodinnia-aeroportom-odesa-vaks-zbilshyv-zastavu-dlia-biznesmena-kaufmana-do-180-mln-hrn

Справа про заволодіння аеропортом "Одеса": ВАКС збільшив заставу для бізнесмена Кауфмана до 180 млн грн

 • 18519 переглядiв

Вищий антикорупційний суд України збільшив заставу бізнесмену Борису Кауфману до 180 мільйонів гривень у справі про захоплення Одеського аеропорту, частково задовольнивши апеляцію прокуратури.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду збільшила розмір застави  бізнесмену Борису Кауфманау до 180 млн грн, та таким чином частково задовольнила скаргу прокурорів. Рішення стосується запобіжного заходу у справі про незаконне заволодіння аеропортом "Одеса". Про це УНН повідомляє з посиланням на суд.  

Повідомляється, що 22 листопада 2023 року Апеляційна палата ВАКС розглянула апеляційну скаргу сторони обвинувачення на ухвалу слідчого судді ВАКС від 26 жовтня про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на заставу в розмірі 155 млн грн, з покладенням процесуальних обов’язків, передбачених ст. 194 КПК України. 

За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу сторони обвинувачення, скасувала ухвалу слідчого судді ВАКС та постановила нову ухвалу, якою до підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді застави в розмірі 180 млн грн, з покладенням процесуальних обов’язків, передбачених ст. 194 КПК України.

 - йдеться в повідомленні ВАКС.    

Доповнення

Наприкінці серпня в Україні викрили злочинну групу, яка заволоділа майном КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" вартістю 118 млн грн та доходом від його діяльності протягом 2012-2022 рр. у розмірі понад 2,5 млрд грн.  

7 вересня, одному з підозрюваних у справі про незаконне заволодіння аеропортом, а саме відомому в Одесі бізнесмену Борису Кауфману, суд обрав запобіжний захід у вигляду тримання під вартою з альтернативою у вигляду внесення застави в розмірі 268,4 мільйона гривень.

26 жовтня 2023 року одеському бізнесмену Борису Кауфману змінили запобіжний захід у справі про заволодіння аеропортом "Одеса" з тримання під вартою на заставу  у розмірі 155 млн грн. 

Анна Мурашко

Кримінал та НП