sbu-vidkryla-kryminalne-provadzhennia-cherez-prystrii-proslukhovuvannia-u-zaluzhnoho

СБУ відкрила кримінальне провадження через пристрій прослуховування у Залужного

 • 42026 переглядiв

СБУ відкрила кримінальне провадження після того, як знайшла непрацюючий підслуховуючий пристрій у місці, яке, ймовірно, використовувалося головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним. Пристрій не мав жодних засобів для зберігання чи передачі інформації.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом виявлення технічного пристрою в одному з потенційних місць дислокації головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає УНН.

Деталі

Провадження відкрито за статтею 359 ч.2 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

В СБУ наголосили, що техніку виявлено не безпосередньо в кабінеті Валерія Залужного, а в одному з приміщень, яке могло в майбутньому використовуватись ним для роботи.

За попередніми даними, виявлений пристрій перебував у неробочому стані. Будь-яких засобів накопичення інформації чи засобів віддаленої передачі аудіозаписів не виявлено. Виявлений технічний пристрій буде передано на експертизу.

Співробітники СБУ вживають усіх передбачених законом заходів для розслідування цього правопорушення

йдеться у повідомленні.

Контекст

За даними ЗМІ, у неділю, 17 грудня, кабінетах головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного і деяких його співробітників знайшли пристрої для прослуховування.

СБУ розслідує можливу причетність росії до кібератаки на "Київстар": відкрите провадження12.12.23, 15:20 • [views_0]