pyl-z-sakhary-znovu-dosiah-ukrainy-prynis-zhovtuvati-khmary-ta-pylovi-doshchi

Пил з Сахари знову досяг України: приніс жовтуваті хмари та "пилові" дощі

 • 16880 переглядiв

Сахарний пил досягнув України, його видно на супутникових знімках над південними, центральними та північними регіонами, але він буде вимиватися з атмосфери швидше завдяки опадам, потенційно надаючи хмарам жовтуватого відтінку, а краплі дощу міститимуть частинки пилу, доки він не відступить на схід до вихідних.

Пил із Сахари досягнув України, його видно на супутникових знімках над південними, центральними та північними регіонами, але він буде вимиватися з атмосфери швидше завдяки опадам, потенційно надаючи хмарам жовтуватого відтінку, а краплі дощу міститимуть частинки пилу, доки він не відступить на схід до вихідних, повідомили в Укргідрометцентрі, пише УНН.

Деталі

"Пил із Сахари, який вчора спостерігався у Греції, сьогодні дістався території України", - повідомили в Укргідрометцентрі.

На супутниковому зображенні, де пил позначено рожевим кольором, він чітко прослідковується над південними та центральними районами та поширюється на північ, вказали у відомстві.

"Оскільки на більшій частині території країни погоду визначають циклон та вологі повітряні маси, це сприятиме перехопленню частинок пилу краплями води у хмарах та опадах. Тому цей пил швидше вимиватиметься з атмосфери, втім в деяких районах це явище може надавати хмарам жовтуватий відтінок, а самі дощові краплі, що випадатимуть, міститимуть цей пил і не будуть кришталево чистими", - повідомили в Укргідрометцентрі.

Пил, як вказано, "залишатиметься в атмосфері над Україною аж до п'ятниці і з п'ятниці на суботу відступить на схід та атмосфера очиститься".

01.04.24, 10:17 • [views_0]