nyzhnia-palata-parlamentu-frantsii-skhvalyla-zakonoproiekt-pro-inozemne-vtruchannia

Нижня палата парламенту Франції схвалила законопроєкт про іноземне втручання

 • 23775 переглядiв

Нижня палата французького парламенту схвалила запропонований президентом Еммануелем Макроном законопроект, спрямований на боротьбу з іноземним втручанням, який дозволяє на чотирирічний випробувальний термін використовувати методи спостереження, які зараз застосовуються виключно проти тероризму.

Законодавці Національних зборів Франції в середу підтримали законопроєкт, запропонований партією президента Еммануеля Макрона "Відродження" для боротьби з іноземним втручанням. За документ проголосував 171 парламентар, проти - 25. Про це УНН повідомляє із посиланням на Euractiv. 

Деталі

Текст законопроєкту складається з чотирьох статей.  Зокрема, він передбачає чотирирічний випробувальний термін під час якого спецслужби мають право використовувати методи спостереження, які наразі застосовують виключно для боротьби з тероризмом.

Текст також передбачає створення реєстру "представників інтересів, що діють від імені іноземного принципала", контрольованого Вищим органом із забезпечення прозорості суспільного життя . До нього увійдуть лобісти, комунікатори та фандрайзери, які діють від імені урядів, державних компаній та іноземних політичних партій.

Як зазначається, законопроєкт ґрунтується на доповіді, опублікованій у листопаді парламентською делегацією з розвідки. В ній зазначається, що наявні інструменти "ефективні", але "іноді недостатні з урахуванням посилення загрози".

Тепер законопроєкт розгляне Сенат у травні.

В Україну приїхала голова Національної асамблеї Франції28.03.24, 12:43 • [views_0]

Доповнення 

Президент Франції Еммануель Макрон під час інтерв’ю для телемарафону "Єдині новини" заявив, що Франція готова до будь-якої можливої агресії з боку росії, адже "кремлівський режим злетів з колес".