naslidky-ataky-rf-na-chernihiv-44-liudyny-hospitalizovano-odyn-budynok-zruinovano-shche-maizhe-30-poshkodzheno

Наслідки атаки рф на Чернігів: 44 людини госпіталізовано, один будинок зруйновано, ще майже 30 пошкоджено

 • 20163 переглядiв

Вчорашні ракетні обстріли Чернігова призвели до госпіталізації 44 осіб, пошкодження 20 будівель, включаючи готель, лікарню, коледж та житлові будинки, пошуково-рятувальні роботи завершені, влада надає допомогу постраждалим.

Внаслідок вчорашніх ракетних ударів по Чернігову госпіталізовано 44 людини, пошкоджено 20 будинків, а одну з багатоповерхівок зруйновано. про це розповів в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Деталі 

Сьогодні в.о. міського голови заслухав  звіти керівників міських служб, які залучені до ліквідації наслідків терористичної атаки на Чернігів.

Атака рф на Чернігів: кількість жертв зросла до 1818.04.24, 08:23 • [views_0]

За його словами, після ворожої атаки було госпіталізовано 44 особи, 11 - у важкому стані. Наразі медзаклади забезпечені всім необхідним.

Зруйновано восьмиповерхову будівлю готелю, пошкоджено райлікарню, корпус політеху, об’єкт водоканалу, а також 28 будинків (419 квартир). Вчора ЖЕКи здійснили обхід та допомагали закривати вікна плівкою та OSB-плитами

- резюмував Ломако. 

Також проведено обстеження та перепідключення газу та електрики до цих будинків. 

Окрім того, один з двоповерхових будинків на 16 квартир був суттєво пошкоджений внаслідок атаки. Міська влада організує експертизу, яка визначить чи підлягає від подальшій експлуатації, Його мешканців відселено, комунікації відключено

Ракетний удар по Чернігову: у Нацполіції пояснили, куди звертатись потерпілим внаслідок атаки17.04.24, 16:08 • [views_0]

Щодо пошуково-рятувальної операції, то її завершили сьогодні вранці. До неї, крім екстрених, було залучено і комунальні служби. Зокрема, "Мунварта" допомагала розбирати завали, а "Шкільне" забезпечило гарячим харчуванням рятувальників та поліцейських.

Безпека району. Поліція патрулює цю територію. Фактів вандалізму не зафіксовано. 

- підсумував в.о. міського голови Чернігова. 

Атака рф на Чернігів: близько 80 людей звернулося до лікарень17.04.24, 19:46 • [views_0]

Доповнення

Ломако підкреслив, що ще вчора фактично відразу після "прильотів" розгорнули Штаб ліквідації наслідків. Він приймав постраждалих та визначав потребу в допомозі, а також подальші кроки з ліквідації наслідків. "АТП-2528" продовжує прибирати та вивозити уламки та "сміття".

Також ще вчора посадовець провів зустріч з партнерами щодо допомоги у ліквідації наслідків ворожої атаки. 

Сьогодні почав працювати Єдиний центр допомоги під дахом Міського палацу культури ім. В. Радченка. Там об’єднали близько 10 організацій, до яких можуть звернутися постраждалі за допомогою. + "Добробат" декларує готовність допомогти зі встановленням до 500 вибитих вікон. Заявки бізнесу, який постраждав, приймають у відділі звернень громадян

- розповів Олександр Ломако

Нагадаємо

 У зв'язку зі смертоносним ракетним ударом рф по Чернігову поліція посилила піші та автомобільні патрулі на вулицях міста для забезпечення безпеки та дотримання комендантської години.

Володимир Омельченко

Суспільство