na-sumshchyni-zneshkodyly-aviatsiinu-raketu-kh-59-yaku-znaishly-v-lisi

На Сумщині знешкодили авіаційну ракету Х-59, яку знайшли в лісі

 • 24665 переглядiв

Поліцейські вибухотехніки знешкодили нерозірвану ракету Х-59 класу "повітря-земля", знайдену в лісі біля села в Сумській області.

Ворожа ракета була виявлена у лісі неподалік одного із сіл на Сумщині. Під час падіння вона не вибухнула, але отримала пошкодження корпусу і втратила двигун. Вибухотехніки вивезли та знищили її. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції Сумської області, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що ракету на узліссі помітив поліцейський офіцер громади під час патрулювання території на автомобілі.

На місці вибухотехніки встановили, що це авіаційна ракета Х-59 "Овод" класу "повітря - земля". Вона близько семи метрів завдовжки, важить 930 кілограмів та має потужну бойову частину вагою понад 280 кілограмів. При влучанні в ціль спричиняє серйозні руйнування та загибель людей.

Подібна зброя, у разі виявлення, знищується системами протиповітряної оборони ще в польоті, але якщо не вибухнула під час падіння, то знешкоджується саперами на місці виявлення,

- зазначили в поліції.

Оглянувши ракету та її частини, сапери дистанційним шляхом відокремили бойову частину від корпусу, а потім здійснили її знищення за допомогою накладного заряду вибухівки неподалік від місця виявлення.

Від вибуху зайнялася суха трава на узліссі біля поля – поліцейські загасили загоряння.

Нагадаємо

Поліцейські вибухотехніки у Львівській області знешкодили боєголовку збитої російської крилатої ракети Х-101, яку знайшли у полі після нещодавніх обстрілів.