na-kharkivshchyni-rozghliadaiut-mozhlyvist-rozshyrennia-zony-oboviazkovoi-evakuatsii-syniehubov-nazvav-raiony

На Харківщині розглядають можливість розширення зони обов'язкової евакуації: Синєгубов назвав райони

 • 22289 переглядiв

Харківська влада розглядає можливість обов'язкової або примусової евакуації дітей з населених пунктів Богодухівського та Харківського районів, які постійно перебувають під ворожими обстрілами у зв'язку зі збільшенням кількості обстрілів регіону за останні півроку.

Наразі в Харківській ОВА розглядають населені пункти півночі - у Богодухівському та  Харківському районах - для імовірного оголошення там обов'язкової евакуації, можливо, примусової - саме дітей з тих населених пунктів, які постійно під ворожими обстрілами. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Деталі

"Ми фіксуємо останні шість місяців посилення атак на населені пункти Харківщині, включаючи місто Харків. Сьогодні вночі мали атаку "шахедами". Збито біля восьми "шахедів". Ми радимо з прикордонних населених пунктів все ж таки евакуйовуватися. Наприклад, ми вже фактично завершили евакуацію у примусовий спосіб дітей із двох громад Куп’янського напрямку. Ми вивезли майже 160 дітей із своїми сім’ями", - розповів Синєгубов.

У Харкові армія рф вдарила по цивільній житловій інфраструктурі - ОВА26.03.24, 11:59 • [views_0]

За його словами, наразі проводиться аналіз, чи залишився там ще хтось, оскільки була інформація, що хтось виїздив самостійно, однак потрібно кожен будинок перевірити.

"Так само оголошена обов’язкова евакуація з 57 населених пунктів на Куп'янщині.  Наразі це єдиний спосіб убезпечити своє життя", - сказав Синєгубов.

На запитання, чи є сенс розширити населені пункти, звідки необхідно вивозити людей, чи ситуація контрольована, Синєгубов відповів: "Те, що ситуація контрольована – це та, але ми все одно маємо аналізувати майже щодня ті населені пункти, де ми маємо оголошувати обов’язкову евакуацію, і зараз ми розглядаємо населені пункти га півночі нашої області – це Богодухівський та  Харківський райони, для того, щоб там оголосити обов’язкову евакуацію, можливо, примусову саме дітей з тих населених пунктів, які знаходяться постійно під обстрілами".

Синєгубов повідомив, що так само продовжують аналізувати Вовчанський напрямок, Куп’янський напрямок для того, щоб розширювати фактично ці процеси.