investytsiinyi-pidrozdil-svitovoho-banku-zaluchyv-maizhe-1-mlrd-dolariv-dlia-ukrainy

Інвестиційний підрозділ Світового банку залучив майже 1 млрд доларів для України

 • 25658 переглядiв

Приватний інвестиційний підрозділ Світового банку залучив майже 1 мільярд доларів на відновлення приватного сектору України, поєднуючи прямі інвестиції та зовнішнє фінансування.

Приватний інвестиційний підрозділ Світового банку залучив майже 1 мільярд доларів на відновлення приватного сектору України, повідомив керуючий директор Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Махтар Діоп, пише Reuters, информує УНН.

Деталі

Близько 620 мільйонів доларів із пакету в 2 мільярди доларів, оголошеного в грудні 2022 року, надійшли з власного балансу інвестиційного підрозділу, Світового банку а ще 360 мільйонів доларів - із зовнішнього фінансування, сказав Діоп.

Київ розгадає можливість спрямувати  кошти на відновлення України, оцінюваних у 400 млрд доларів, як ніколи гостро, оскільки в Європі та США з'явилися ознаки втоми від донорів.

Світовий банк погіршив прогноз зростання економіки України у цьому році10.01.24, 11:33 • [views_0]

 За словами Діопа, надання гарантій, щоб дати зовнішнім інвесторам упевненість у розміщенні ресурсів, було "головним завданням", яке стоїть перед IFC у справі мобілізації додаткових коштів для свого пакета підтримки.

Як зазначається, корпорація вже профінансувала гарантії на суму 304 млн доларів у сільськогосподарському секторі, зокрема, для критично важливого імпорту та експорту зерна.

Компанія також розглядає можливість інвестування в офшорні вітряні потужності та розподільчу генерацію, проте її плани ще не остаточно затверджені.

Військові пакети, інвестиції та багаторічна підтримка: в ОП заявили, що допомога Заходу зростає11.01.24, 13:04 • [views_0]

Тетяна Краєвська

Економіка