do-polotiv-na-f-16-do-lita-budut-hotovi-12-ukrainskykh-pilotiv-nyt

До польотів на F-16 до літа будуть готові 12 українських пілотів - NYT

 • 30688 переглядiв

До літа 12 українських пілотів завершать навчання управлінню винищувачами F-16, але до цього часу Україні поставлять тільки 6 із 45 обіцяних F-16.

До літа цього року 12 українських пілотів будуть готові літати на винищувачах F-16 після 10 місяців навчання в Данії, Великій Британії та США. Але до моменту повернення пілотів в Україну буде доставлено лише шість F-16 із приблизно 45 винищувачів.

Про це йдеться в матеріалі The New York Times, передає УНН.  

Як пише NYT, літаки готові, а льотні інструктори чекають на них у новому навчальному центрі в Румунії, створеному для навчання українських пілотів пілотуванню військового літака F-16.

Але є одна заковика: українські пілоти ще не прибули, незважаючи на заяви минулого літа про те, що центр зіграє вирішальну роль у їхньому піднятті в повітря для захисту своєї країни від дедалі смертоносніших російських ударів

- йдеться в матеріалі. 

Зазначається, що поки незрозуміло, коли українські пілоти розпочнуть підготовку в центрі на авіабазі Фетешті на південному сході Румунії, яку союзники по НАТО також використовують для навчання керуванню винищувачами.

Це не означає, що українських пілотів не готують. Очікується, що наразі дванадцять пілотів - менше, ніж повна ескадрилья, - будуть готові літати на F-16 у бою до літа цього року після 10 місяців навчання в Данії, Великій Британії та США. Але до моменту повернення пілотів в Україну буде доставлено лише шість F-16 із приблизно 45 винищувачів, обіцяних європейськими союзниками

- зазначається в матеріалі. 

Доповнення

Національна гвардія Арізони повідомляла, що перші чотири українські пілоти планують завершити навчання на винищувачах F-16 до літа.  Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявляв, що в Україні відбувається підготовка і адаптація аеродромів до прийому F-16.   

Анна Мурашко

Війна