dnk-testy-dlia-poshuku-znyklykh-bezvisty-mozhna-u-shesty-krainakh-yes-ta-turechchyni

ДНК-тести для пошуку зниклих безвісти можна здати у шести країнах ЄС та Туреччині

 • 30185 переглядiв

Українці за кордоном можуть здати зразки ДНК для ідентифікації зниклих безвісти родичів до 15 січня у пунктах збору в шести країнах ЄС та Туреччині.

Здати зразки ДНК для впізнання зниклих безвісти родичів можна буде у шести країнах ЄС та Туреччині Про це заявив заступник Міністра внутрішніх справ України в етері телемарафону "Єдині новини". Його слова цитує пресслужба МВС, передає УНН.

Деталі

Відповідно до оголошення МВС до 15 січня українці, які нині перебувають за кордоном, мають змогу записатися для здачі ДНК-зразків. Їхні дані будуть використані для ідентифікації зниклих безвісти родичів.

Для участі у проєкті необхідно заповнити заявку, та надіслати її на електронну адресу hotline@dmsu.gov.ua . Надалі буде визначено місцем забору ДНК-зразків.

"У процесі ідентифікації тіл експертам також допомагають наші міжнародні партнери. Це Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти. Ми співпрацювали з ними упродовж 2023 року, і за цей період відібрали зразки у понад 400 громадян України за кордоном. За допомогою такої співпраці було встановлено близько дев'яносто збігів", — зазначив Леонід Тимченко.

Пошук зниклих безвісти: розпочато онлайн-запис на здавання зразків ДНК для українців за кордоном02.01.24, 18:12 • [views_0]

Додатково

Нині у Єдиному реєстрі осіб зниклих безвісти знаходиться близько 17 тисяч осіб. На початку осені почав роботу Секретаріат Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

За цей період створено кол-центр, з’явилася можливість подавати звернення через веб-сайт, створювати анкету, заповнювати її для того, щоб була єдина аналітична платформа і можна було опрацювати всі анкети від громадян, які шукають своїх родичів. Окрім цього, представники Секретаріату Уповноваженого на сьогодні працюють у 13 регіонах України.

Українці в Європі за тиждень здали 165 зразків ДНК для пошуку зниклих безвісти родичів18.12.23, 13:00 • [views_0]

Нагадаємо

Раніше Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Україна почала збір інформації щодо забору зразків ДНК за кордоном для пошуку зниклих безвісти на території України.

Тетяна Салганік

Війна