choloviky-vid-18-do-60-rokiv-zmozhut-otrymaty-pasporty-tilky-v-ukraini-khto-maie-vykliuchennia

Чоловіки від 18 до 60 років зможуть отримати паспорти тільки в Україні: хто має виключення

 • 25520 переглядiв

З 25 квітня, чоловіки віком від 18 до 60 років в Україні зможуть отримати паспортні документи лише в органах Державної міграційної служби в межах України, а не в закордонних філіях Державного підприємства "Документ" за кордоном, за деякими винятками для окремих категорій.

Чоловіки віком від 18 до 60 років зможуть отримати паспортні документи виключно в органах Державної міграційної служби на території України. Про це УНН повідомляє з посиланням на Паспортний сервіс ДП "Документ".

Повідомляється, що Кабмін ухвалив постанову № 443 від 23 квітня 2024 року, яка вносить зміни в процедуру отримання паспортних документів для чоловіків віком від 18 до 60 років і які звертаються до філій ДП "Документ" за кордоном.

Нові правила набрали чинності з дати опублікування Постанови № 443 — 25 квітня 2024 року.

Так, з 25 квітня 2024 року при зверненні до закордонних філій за кордоном необхідно звернути увагу та врахувати наступну інформацію:

  • Заяви-анкети які подані починаючи з 25.04.2024.

Чоловіки віком від 18 до 60 років зможуть отримати паспортні документи виключно в органах ДМС на території України, пересилання документів до закордонних філій ДП "Документ" не здійснюватиметься.

  • Категорії які зможуть отримати паспортні документи за кордоном.

Ця можливість доступна тільки для осіб, визначених пунктами 2−1−2−3 та 2−7 Правил перетинання державного кордону громадянами України, за наявності відповідних підтверджуючих документів. Серед таких осіб:

  1. люди з інвалідністю;
  2. опікуни над особами з інвалідністю;
  3. батьки дітей з інвалідністю;
  4. особи, які потребують постійного догляду;
  5. супроводжуючі важкохворих дітей;
  6. особи зі складових сил оборони та безпеки;
  7. постраждалі внаслідок військової агресії російської федерації проти України, які виїхали на лікування за кордон.
  • Паспортні документи які не видані станом на 25 квітня 2024 року.

Видача паспортних документів громадян, які подали заявки до зазначеної дати, відбувається у порядку, що діяв до набрання чинності Постанови № 443 після усунення технічних несправностей .

Доповнення

Раніше ЗМІ, посилаючись на лист з підписом першого заступника міністра закордонних справ Андрія Сибіги, писали, що починаючи з 23 квітня чоловікам призовного віку буде припинено надання послуг у консульствах України. Буде можливо лише оформити документи для повернення в Україну.  

МЗС України надало роз’яснення щодо тимчасових обмежень у прийнятті нових заяв на надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном.