brytanska-rozvidka-zafiksuvala-rekordne-dezertyrstvo-v-armii-rf-z-2022-roku

Британська розвідка зафіксувала рекордне дезертирство в армії рф з 2022 року

 • 12815 переглядiв

Британська розвідка повідомляє про рекордне дезертирство 7400 мобілізованих російських солдатів з вересня 2022 року, з найбільшою кількістю випадків у московському регіоні.

Дезертирство мобілізованих з російської армії досягло рекордного рівня. Найбільше зареєстровано в Московській області. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, пише УНН.

Деталі

Як зазначається у зведенні, за даними росЗМІ, у березні 2024 року суди рф винесли вирок за дезертирство рекордну кількість разів - 684. Зазначається, що загальна кількість випадків з моменту "часткової" мобілізації у вересні 2022 року становить 7400, причому в московській області найбільше випадків - 496.

У розвідці наголошують, що багато російських бійців, яких розшукують і постають перед військовим судом, отримують умовні терміни, повертають у частини та на передову. Водночас кількість запитів на притулок у західних країнах від росіян, які ухиляються від військової служби, досягла рекордного рівня.

російські солдати, включно з примусово завербованими під час часткової мобілізації у вересні 2022 року, повинні залишатися на військовій службі на невизначений термін, з невеликою перспективою звільнення,

- йдеться у повідомленні.

Нагадаємо

Британська розвідка проаналізувала здатність рф сформувати й оснастити дві нові армії, що складатимуться з 14 дивізій і 16 бригад, про які оголосив міністр оборони росії сергій шойгу, але сумнівається в їхній ефективності через обмежену підготовку, застаріле обладнання та інфраструктурні проблеми.