zam-ministra-oborony-zustrivsia-z-delehatsiieiu-instytutu-myru-ssha-hovoryly-pro-rozbudovu-systemy-vyvchennia-dosvidu-viiny

Зам міністра оборони зустрівся з делегацією Інституту миру США: говорили про розбудову системи вивчення досвіду війни

 • 29527 переглядiв

Заступник міністра оборони України зустрівся з представниками Інституту миру США, наголосивши на ключовій ролі України у забезпеченні європейської безпеки та висловивши намір країни вступити до НАТО. Зустріч також була присвячена поточним змінам в українському оборонному відомстві, зокрема, впорядкуванню військової допомоги від країн-партнерів та підвищенню прозорості оборонних закупівель.

Заступник Міністра оборони України Станіслав Гайдер провів у Києві зустріч із делегацією Інституту миру США на чолі з колишнім послом Сполучених Штатів Америки в Україні, віцепрезидентом з питань Європи та росії в Інституті миру США Вільямом Тейлором. Про що говорили повідомили у пресслужбі Міноборони, передає УНН.

Україна є ключем безпеки Європи, та доки триватиме російська агресія, під прямою загрозою перебуває низка європейських країн. Членство України в НАТО є найбільш надійною гарантією безпеки України. Міністерство оборони України демонструє суттєвий прогрес у виконанні домовленостей, і ми розраховуємо на вас і на саміт, який відбудеться у Вашингтоні.

– зазначив Гайдер.

Деталі

Під час зустрічі заступник Міністра поінформував американську сторону про інституційні зміни, що тривають у Міністерстві, а також про задачі, що стоять перед відомством у середньостроковій перспективі. Зокрема, Україна сконцентрована над вирішенням трьох задач:

  • розбудові нової моделі Міноборони, як координатора сил оборони
  • підвищенні прозорості оборонних закупівель 
  • упорядкуванні отримання військової допомоги від країн-партнерів

За словами заступника Міністра, ще одним важливим завданням нині є розбудова системи вивчення набутого військового досвіду.

Міноборони вчинило правильно та принципово, що розірвало сумнівні контракти з фірмами Гринкевичів - експерт26.01.24, 11:56

Сторони обмінялися думками з приводу можливостей посилення безпекових гарантій України, а також переговорних стратегій щодо отримання Україною офіційного запрошення про початок переговорів щодо вступу у НАТО в контексті запланованого на липень у Вашингтоні саміту країн-членів Північноатлантичного Альянсу.

Додатково

Як мінімум у п’яти країнах-союзниках НАТО моделюють сценарій можливої агресії росії. Про це заявила Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Минулого тижня голова Військового комітету НАТО, нідерландський адмірал Бауер заявив, що Захід повинен готуватися до "всеосяжної війни" з рф.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг стверджує що війна росії проти України перетворилася на битву за боєприпаси, для союзників по НАТО важливо поповнювати запаси, на тлі підтримки України. І в Альянсі сьогодні обговорять нарощення промислового виробництва для цього. 

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Біля Чернігова почали зведення нового мосту через Десну

     • 45751 переглядiв