yes-planuie-pochaty-vyplaty-z-paketu-dopomohy-ukraini-u-50-mlrd-yevro-u-berezni-fon-der-liaien

ЄС планує почати виплати з пакету допомоги Україні у 50 млрд євро у березні - фон дер Ляєн

 • 30638 переглядiв

Європейська комісія планує розпочати виплати з пакету допомоги в 50 мільярдів євро, схваленого для України, в березні.

У Європейській комісії планують у березні розпочати виплати зі схваленого для України пакету допомоги обсягом 50 мільярдів євро, повідомила у вівторок президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, пише УНН.

Політична угода, досягнута вчора ввечері щодо 50 мільярдів євро Ukraine Facility, є великим кроком вперед. Європа вірна своєму слову. Ми продовжуватимемо забезпечувати вкрай необхідне фінансування та передбачуваність для нашого відважного партнера та кандидата на членство. Ми плануємо почати виплати в березні

- написала фон дер Ляєн у X.

Нагадаємо

Європейський парламент і Рада ЄС напередодні погодили створення інструменту Ukraine Facility обсягом 50 мільярдів євро у бюджеті Євросоюзу на чотири наступні роки. 

Програма Ukraine Facility на 50 млрд євро від ЄС для допомоги України включатиме 33 мільярди євро у формі позик та 17 мільярдів євро у формі безповоротної підтримки, також прописано можливі прибутки від заморожених російських активів. Для отримання підтримки Україною в межах програми є передумови. І у разі потреби через два роки Єврорада може запропонувати Єврокомісії внести пропозицію на її перегляд. 

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Трамп заявив, що хоче негайно провести дебати з Байденом

     • 26624 переглядiв

    Британське вантажне судно атакували в Червоному морі

     • 28244 переглядiв

    В Авдіївці росіяни поранили ще одного жителя - ОВА

     • 28042 переглядiв