vybortsi-navriad-chy-probachat-synu-eksmera-kharkova-te-shcho-pid-chas-viiny-vin-vidsydzhuietsia-za-kordonom

Виборці навряд чи пробачать сину ексмера Харкова те, що під час війни він відсиджується за кордоном

 • 165857 переглядiв

Кирило Кернес, син колишнього мера Харкова, який під час російського вторгнення живе за кордоном, може не знайти політичної підтримки, якщо повернеться в Україну

Про Кирила Кернеса, сина ексмера Харкова Геннадія Кернеса, як політика можна вже забути. Виборці навряд чи пробачать йому те, що він майже з самого початку широкомасштабного вторгнення знаходиться за кордоном. Швидше за все, побудувати політичну кар’єру не допоможе йому й прізвище батька, заявив в ексклюзивному коментарі УНН політолог Ігор Рейтерович.

Деталі

Кирило Кернес в інтерв’ю повідомляв, що повномасштабну війну зустрів вдома, проте вже у березні 2022 року виїхав жити у Німеччину. У своїх соцмережах він називає себе "фанатом Харкова". Водночас, з початку широкомасштабного вторгнення він жодного разу не згадав про обстріли рідного міста і загибель харків’ян. Нещодавно Кирило Кернес з’явився в інформаційному просторі і навіть натякнув на політичні амбіції.

Рейтерович зазначив, що наразі не можливо спрогнозувати, як виборці будуть ставитись до тих, хто "зник з радарів" 24 лютого, а потім повертається.

"Але, судячи з реакції людей на діяльність тих чи інших політиків чи політичних сил в контексті їхньої прив’язки до війни і опору агресії рф, я думаю, що у людей, які 2 роки, а потім більше просидять за кордоном, а потім будуть пробувати повернутися – в них шансів не буде", - сказав він.

За його словами, для виборців буде маркером те, де кандидати були під час повномасштабної війни та чим займалися.

"Ті, хто не зможуть аргументовано розповісти, як вони допомагали – їм навіть сенсу немає в політику йти, бо це однозначно буде для них перепоною, яку вони не перестрибнуть. І в цьому випадку, поки він (Кирило Кернес – ред.) звинувачує того, хто перебував з харків’янами і робив усе аби місто вижило, і розвивалося – а той ховався за кордоном… Про таких людей уже можна забути як на мене", - наголосив політолог.

Рейтерович також вважає, що прізвище батька, добре відоме кожному харків’янину, навряд чи допоможе Кирилу Кернесу побудувати політичну кар’єру в Україні.

"Якщо подивитися на історію української політики, то у нас були спроби грати на певних іменах. Але, як правило, вони не дуже добре закінчувалися. Говорити, що у нас є якісь серйозні політичні династії, то в українській політиці такого ніколи не було. З одного боку через те, що у нас не така довга політика, як в США наприклад. У нас практично таких випадків, коли сини чи доньки відомих політиків робили якусь блискучу кар’єру не було взагалі. Брати-сестри ще могли якось фігурувати в політиці, діти як правило ні. Українці достатньо серйозно до цього ставляться", - додав він.

Нагадаємо

Раніше УНН детально розповідав, хто такий Кирило Кернес та як його заяви підіграють кремлю. Крім того, дивує і його заява, що він не народжений для війни.

Також ми розповідали, що Кирила Кернеса підозрюють у можливому сприянні проросійським елементам з метою дестабілізації регіону.

Підтримуваний росією політик Євгеній Мураєв може використовувати Кернеса для просування російських цілей в Україні. Джерела УНН повідомляли, що Кирило Кернес регулярно їздить на зустрічі з Мураєвим у Відень.  

Лілія Подоляк

Слайдер